Rianne en Annemarie achter de toonbank bij de Stamppot Hut
Rianne en Annemarie achter de toonbank bij de Stamppot Hut Ali van Vemde

De Stamppothut & Zo in Cothen is open: met verse producten van Wijkse bodem

2 februari 2021 om 09:06 Winkels

COTHEN Verse stamppotten die worden bereid met producten van de Wijkse klei. Bij de Stamppothut & zo aan de Bredeweg 26 zijn ze te vinden. Daar staat een kraam waar complete stamppotmaaltijden, inclusief rookworst, spekjes of gehaktbal, te bestellen en af te halen zijn, maar ook maaltijdsoepen, appelmoes, stoofpeertjes, voorgesneden fruit en groente, eieren en seizoensgebonden producten. Achter de toonbank Rianne en Annermarie, die vol enthousiasme vertellen over hun Stamppothut.

door Ali van Vemde

Al heel lang speelde bij Annemarie het idee om iets te gaan doen met de producten die van het land komen. „Bij ons op het akkerbouwbedrijf telen we veel groente en het leek me altijd al fantastisch om iets te doen met producten die door bedrijven uit de omgeving worden geteeld en verbouwd. Ik heb altijd in een groentewinkel gewerkt maar het is fantastisch om zelf iets op te kunnen zetten.” Rianne werkte in de confectie en bij een makelaar in Wijk bij Duurstede. Door Corona raakte ze haar baan kwijt, maar ze werd aangestoken door het enthousiasme van Annemarie.

STREEKPRODUCTEN Mensen een verantwoorde en betaalbare maaltijd bieden, gemaakt met streekproducten, dat is het idee. „We hebben er bewust voor gekozen om geen landwinkel te zijn. Daar zijn er al genoeg van. Wat wij willen is echt een aanvulling zijn.” Op het akkerbouwbedrijf van Annemarie is de keuken waar iedere ochtend de maaltijden worden bereid. Deze kunnen dan in de middag, van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 18.00 uur worden opgehaald bij de kraam. Als de bestelling voor 11.00 uur is geplaatst kan het nog dezelfde dag worden gehaald, maar gewoon even langs komen bij de kraam om te zien wat er allemaal op voorraad is, kan natuurlijk ook. „Ideaal ook voor mensen die overdag werken,” vullen Rianne en Annemarie aan, „dan kunnen ze de maaltijd na hun werk direct ophalen. Het leukst is natuurlijk als iedereen zijn eigen pannetje meeneemt.”

LOKALE LEVERANCIERS Er is bewust voor gekozen om alleen met lokale ondernemers te werken. „Zo helpen wij elkaar allemaal.” Op de website destamppothut.nl staan alle leveranciers vermeld. De eieren komen uit Langbroek, de groente, uien, fruit, fruitsappen en de vleesproducten uit Cothen, de aardappels uit Wijk bij Duurstede. „Transparantie vinden we belangrijk, zo kan iedereen zien waar onze producten vandaan komen.”

Op 13 januari is de Stamppothut officieel geopend. „We hebben in Cothen flyers uitgedeeld en inmiddels weten al heel wat mensen ons te vinden. Er zijn er zelfs die al vaker zijn geweest, een goed teken.” Het is de bedoeling dat het assortiment nog verder wordt uitgebreid. Ideeën voor leuke recepten zijn dan ook welkom. Als het stamppotseizoen voorbij is zal het aanbod worden aangepast aan het seizoen. Kijk voor het assortiment op de website of op Facebook De Stamppothut & zo

advertentie
advertentie