De huisartsenpost is ook na de avondklok te bezoeken, na telefonisch contact.
De huisartsenpost is ook na de avondklok te bezoeken, na telefonisch contact. Eigen foto

Geen verklaring nodig bij de Huisartsenspoedpost na de avondklok

31 januari 2021 om 18:27 Corona

WIJK BIJ DUURSTEDE/BUNNIK De avondklok, misschien wel de meest gevreesde coronamaatregel, is inmiddels een week van kracht. Van 21.00 uur in de avond tot 04.30 uur in de ochtend is het verboden om zonder geldige reden op straat te zijn. Maar wat te doen als je plotseling medische hulp nodig hebt?

Volgens de website van de Rijksoverheid mag naar buiten gaan alleen als het noodzakelijk is, bijvoorbeeld in het geval van een calamiteit. Ook als je dringend (medische) hulp nodig hebt, iemand in je omgeving dat nodig heeft of een dier zich in een noodsituatie bevindt, mag je naar buiten, aldus de Rijksoverheid.

Bij de huisartsenspoedpost van Wijk bij Duursteden en Bunnik, gevestigd in Zeist, kunnen inwoners ook na de avondklok terecht bij spoedgevallen. Er is in zulke gevallen geen formulier nodig om te laten zien waarom iemand op straat is. Neem wel altijd eerst telefonisch contact op met de huisartsenspoedpost, dan kan via 088-1309610. Bij levensbedreigende situaties kan 112 worden gebeld. Hou altijd de zorgpas, de naam van de huisarts en het medicijngebruik bij de hand.

De huisartsenspoedpost is doordeweeks bereikbaar van 17.00 tot 08.00 uur en op zaterdag, zondag en nationaal erkende feestdagen 24 uur per dag.

Kijk ook op https://www.zorginhouten.nl/huisartsenpost/

advertentie
advertentie