Ed Speijer
Ed Speijer Ed Speijer
column

Wat brengt 2021

27 januari 2021 om 07:50 Opinie Raadspraat

Het zijn lastige tijden waarbij veel inwoners lijden onder stress, somber zijn en zich terecht zorgen maken over dat wat komen gaat. Het is ook niet niets om als flexwerker, ZZP’er of ondernemer iedere week weer proberen rond te komen. Er is vast licht aan het einde van de tunnel, maar niemand weet hoelang het duurt voordat de betere tijden aanbreken. Vooral werkende ouders, die thuis ook nog eens hun kinderen moeten onderwijzen hebben het niet makkelijk.

Om extra zorgen te voorkomen wil de VVD de inwoner niet nog meer in het nauw brengen. Wij hebben er in de raad met succes voor gevochten om alleen de inflatiecorrectie van 1,5 % per jaar toe te passen, zodat de OZB ‘betaalbaar’ blijft. Je kan het als raadslid niet verkopen dat de financiële problemen van de gemeente bij de hardwerkende en gepensioneerde inwoners worden neergelegd. Daarbij is behoud van koopkracht van levensbelang voor onze middenstand en horeca.

Verder is er in Wijk bij Duurstede een flink tekort aan betaalbare woningen. Wij zien dat vluchtelingen voorrang krijgen bij het verdelen van sociale huurwoningen. Natuurlijk willen wij de echte vluchtelingen niet tekortdoen, maar is voorrang voor deze groep wel eerlijk naar onze eigen inwoners?

Volgens een meerderheid in de raad is een eerlijke kans op wonen voor iedereen blijkbaar niet sociaal genoeg. Een VVD-voorstel om iedereen gelijke kansen op een betaalbare woning te bieden is weggestemd.

De VVD vindt dat met de huidige voorrangsregeling de eigen inwoners tekortgedaan wordt. Hierdoor kan de inwoner gemakkelijk vervreemden van de politiek; dit is immers niet uit te leggen.

Kijkend naar veiligheid vinden wij tevens dat de achtergrond van nieuwkomers bekend moet zijn om de verschrikkelijke incidenten zoals de steekpartij in Oss en Montfoort te voorkomen. Veilig wonen boven alles!

Ed Speijer, raadslid VVD Wijk bij Duurstede

advertentie
advertentie