Renovatie De Langkamp is gestart
Renovatie De Langkamp is gestart Gemeente Wijk bij Duurstede

Renovatie De Langkamp op bedrijventerrein

16 januari 2021 om 12:03 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Wethouder Hans Marchal gaf op 14 januari het startsein voor de renovatie van de weg De Langkamp op bedrijventerrein Broekweg. Dat deed hij door de eerste steen te leggen tegenover de oprit van de bussengarage.

Door de gemeente is al een groot aantal boomwortels weggehaald. Bomen die oppervlakkig wortelden, zijn de afgelopen jaren al weggehaald. Ze drukten met hun wortels de straat of oprit omhoog. Dat maakte de bestrating kapot en onveilig. En het was slecht voor die bomen. Voor enkele bomen die het licht en zicht belemmerden, komen struiken of lagere bomen terug.

[OPRITTEN VERBREDEN De opritten naar de bedrijven toe bleken te smal. Om de bocht te kunnen nemen, reden de zwaardere voertuigen vaak over de rand van het gazon. Dat maakte de betonnen randen kapot en het gras groeide daar niet meer. Daarom worden alle opritten breder.

VERBETERING GROEN De gazons en plantvakken worden verhoogd om het regenwater beter op te vangen. Zo zakt het water diep de grond in, naar de wortels van de bomen en struiken. Bovendien gaat de verhoging het parkeren op het gazon tegen. Ook worden de vakken afgerond, waardoor de bocht beter te nemen is.

BIODIVERSITEIT Om de biodiversiteit te verhogen, zaait de gemeente onder de bomen op de brede groenstrook bloemrijk gras. Dat bestaat uit diverse inheemse grassoorten en kruiden. In de groenvakken zonder bomen komen sier- en vlinderlokkende heesters. En in de groenvakken met bomen, komt gras.

Verhoogde groenvakken
advertentie
advertentie