Jan Heijman
Jan Heijman OBS De Horn

Drie op een Rij: Deze pandemie moet een verandering teweeg brengen

14 januari 2021 om 11:38 Corona

WIJK BIJ DUURSTEDE Heel voorzichtig kunnen we gaan kijken naar een tijd dat corona niet meer ons leven beheerst. In Drie op een Rij vertellen ds. Jan Offringa, zorgmedewerker Christianne van den Heuvel en basisschooldirecteur Jan Heijman wat zij de komende tijd verwachten. In deel 3: Jan Heijman.

Jan Heijman, directeur van basisschool De Horn is heel blij dat er is gestart met vaccineren. „Het had wellicht een paar dagen eerder gekund, maar dat is niet gelukt. Of het anders had gemoeten? De beste stuurlui staan al wal. Ik heb geen idee waarom het enkele weken later is dan bijvoorbeeld Duitsland. Daar gaat het echter ook momenteel niet zo soepel. Achteraf weet je dat het anders had gekund. Alles wat je voor de eerste keer doet, geeft opstartproblemen.”

Over de volgorde van inenten vertrouwt Heijman volledig op het OMT. „Daar zullen ze hun redenen voor hebben. De zorg moet ontlast worden en de ouderen zorgen daarvoor. Als je met de jongeren had gestart zou de zorg niet ontlast worden.”

Ook Heijman laat zich inenten. „Ik vertrouw op de deskundigen die dit op zo’n korte termijn hebben ontwikkeld. De zorgautoriteit heeft het onderzocht en de goedkeuring gegeven. Moet een schooldirecteur twijfelen aan het onderzoek? Nee, ik heb geen verstand van een virus en dit vaccin.”

Een deel van ons leven kunnen we in juli weer oppakken, vermoedt Heijman. „Ik hoop echter dat het niet wordt als voorheen. Dat we meer gaan nadenken over de wereld, de vervuiling. Deze pandemie moet een verandering teweeg brengen.”

„Als leerkrachten zich laten inenten, dan lopen ze zelf minder gevaar. Er werken hier enkele collega’s waarvoor dit heel belangrijk is. Niet iedereen is superfit.”

Het is belangrijk nu je verantwoordelijkheid te nemen, zegt Heijman. .Als volwassenen zich aan de afspraken houden, dan kunnen we het virus verslaan. Momenteel zijn er nog teveel mensen die de regels aan hun laars lappen. De komende weken zullen nog spannend worden.”

Lees ook de mening van ds. Jan Offringa https://www.wijksnieuws.nl/lokaal/corona/659037/drie-op-een-rij-de-eerste-vaccinaties-zijn-een-feit-vanaf-pasen en zorgmedewerkster Christianne van den Heuvel https://www.wijksnieuws.nl/lokaal/corona/659445/drie-op-een-rij-bij-het-e-e-wordt-veel-aandacht-besteed-aan-vac 

advertentie
advertentie