Milieu actie De Rietvoorn
Milieu actie De Rietvoorn HSV De Rietvoorn

HSV De Rietvoorn start milieu actie loodvrij vissen

11 januari 2021 om 10:15 Verenigingen

WIJK BIJ DUURSTEDE Medio 2019 sloten de rijksoverheid, unie van waterschappen. Natuurmonumenten en green deal sportvisserij een overeenkomst om het loodgebruik in de visserij terug te dringen. Overeengekomen is om het gebruik van lood binnen drie jaar met 30% te verminderen en per 2027 het gebruik van lood naar 0 % te brengen.

Ook hengelsportvereniging De Rietvoorn Doorn e.o. wil hieraan graag haar steentje bijdragen. Hiervoor start De Rietvoorn een lood omwisselings actie voor haar leden. Geholpen door een subsidie bijdrage van De Stichtse Rijnlanden die in het kader van de regeling Blauwe Bewoner Initiatief hiervoor een bedrag beschikbaar heeft gesteld. In eerste instantie was op het moment van aanvragen de subsidie pot al leeg maar op verzoek van De Rietvoorn heeft De Stichtse Rijnlanden nog eens diep in hun zakken gezocht en vonden zij nog de middelen om De Rietvoorn financieel te ondersteunen.

De actie is dat alle leden gratis vijf loden voerkorven e.d. mogen omwisselen voor vijf loodvrije voerkorven. Let op; het gaat om omwisselen. De leden moeten dus loden voerkorven inleveren voor de gratis loodvrije voerkorven. De conditie van de loden voerkorven is niet van belang.

Aanvraagformulieren zijn te vinden op de website rietvoorndoorn.mijnhengelsportvereniging.nl. U kunt tot 10 februari de bestelling plaatsen. De financiële middelen zijn niet onbeperkt dus als u te laat bestelt is het mogelijk dat u teleurgesteld wordt.

Omwisselen zal uiteraard volgens de dan geldende corona regels gebeuren de leden krijgen daarvan te zijner tijd bericht.

De Rietvoorn hoopt op uw medewerking en veel bestellingen.

advertentie
advertentie