Nieuwjaarsboodschap vanuit de gemeente Wijk bij Duurstede
Nieuwjaarsboodschap vanuit de gemeente Wijk bij Duurstede Gemeente Wijk bij Duurstede

Nieuwjaarsboodschap van burgemeester Iris Meerts

5 januari 2021 om 11:40 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Geen Nieuwjaarsreceptie in het Huis van de Gemeente dit jaar, maar een nieuwjaarsboodschap van burgemeester Iris Meerts vanuit de samenleving. In een filmpje, dat te zien is op de website van de Gemeente Wijk bij Duurstede, laat zij vier mensen aan het woord die veel betekenen voor de Wijkse samenleving.


Als eerste komt Janneke van Wette aan het woord, teamchef van de politie Wijk bij Duurstede. Het afgelopen jaar heeft veel gevraagd van de politie. Van Wette hoopt dat iedereen gezond blijft en dat iedereen verdraagzaam blijft. Zij roept de inwoners op om dingen te melden en te informeren en hoopt dat de samenwerking met boa’s en jongerenwerk nog intensiever wordt.

GertJan Kaaij, directeur Stichting Binding is trots op de jongerenwerkers die in deze ingewikkelde tijd de vertaling hebben gemaakt van de wensen van jongeren naar handhaving toe. Er is een filmpje met de jongeren gemaakt waarin de worsteling van de jongeren goed te zien is. Behind your Wall was een mooie afsluiting van het jaar. Een mooi voorbeeld van samenwerking met de gemeente, jongeren en sponsors.

Ank Vernooij is vrijwilligster bij Welzijn Ouderen en blijft de oudere mens aandacht geven. Ze staat open voor een praatje en probeert een luisterend oor te bieden. Ze zet zich in voor De Wijkse Dienst, Stichting Binding en de Zonnebloem. Vrijwilligers zijn onmisbaar en het is belangrijk dat zij dat werk blijven doen. „Steek de handen uit de mouwen. We moeten er samen iets van maken.”

Niels Roelofse is brandweercommandant Cothen/Langbroek en heeft bewondering voor de mensen van de zorg die iedere dag met corona te maken krijgen. De saamhorigheid binnen het team is hetzelfde gebleven, al wordt het samenzijn op de wekelijkse oefenavond gemist. Nieuwe mensen zijn welkom om het team te komen versterken. Roelofse hoopt dit jaar terug te kunnen naar het ‘oude’ normaal.

Burgemeester Iris Meerts: „We zijn geconfronteerd met onze eigen kwetsbaarheid. Ik sta hier in een stil Florian als symbool voor de gesloten horeca en alle bedrijven die schade en gevolgen ondervinden van de coronacrisis. We hebben elkaar geholpen, veerkracht getoond, ons verbonden met anderen. Ons sociale karakter heeft ons hier doorheen gesleept. Voor het nieuwe jaar wens ik dat we die saamhorigheid vasthouden en versterken. Een heel voorspoedig, gelukkig en gezond nieuwjaar.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Iris Meerts
advertentie
advertentie