Restaurants promoten Wijk met placemat
Restaurants promoten Wijk met placemat Ali van Vemde

Restaurants promoten Wijk met placemat

8 mei 2018 om 15:10 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Bij de introductie van het nieuwe beeldmerk en de verhalenvertellers van Wijk bij Duurstede, in februari, lieten verschillende horecaondernemers weten hiermee graag aan de slag te willen.

Een aantal enthousiaste restaurant-eigenaren sloeg de handen ineen voor een gezamenlijke omarming van de nieuwe richting 'Kleine stad, grote geschiedenis'. Het plan was om voor alle restaurants in de binnenstad een placemat te ontwikkelen voor kinderen, waarmee zij spelenderwijs in aanraking komen met de rijke geschiedenis van Wijk bij Duurstede. Naast een stukje vermaak en educatie die de placemat brengt bij hun kleine gasten, zien de ondernemers dit ook als een manier om vanuit gezamenlijke promotie bij te dragen aan de uitstraling van het nieuwe merk Wijk bij Duurstede. Op de placemat staat een mooie kleurplaat en aan de andere zijde verschillende spelletjes. De skyline van Wijk bij Duurstede is hierop duidelijk zichtbaar.

Donderdag 3 mei namen de restaurant-eigenaren en Ans de Bruijn, als vertegenwoordiger van de horeca in de stuurgroep Stadspromotie, de nieuwe placemat in ontvangst uit handen van Rutger van Stappershoef en Martine van Amerongen (Stadsmanagement- en marketing).

VERHALENVERTELLERS Wijk bij Duurstede heeft een rijke geschiedenis waarover veel te vertellen valt. Uit de periodes 'De Romeinse tijd' 'De Gouden Eeuw' en 'De Bourgonidsche tijd' zijn icoontjes verwerkt in het beeldmerk. Vijf verhalenvertellers zijn gekozen om te vertellen over het verleden, het heden en de toekomst van de stad. De komende jaren zullen ze in allerlei vormen en op verschillende plekken verschijnen. Samen met organisaties als de VVV en Museum Dorestad, ondernemers en inwoners van Wijk bij Duurstede hopen ze Wijk op een doeltreffende manier uit te dragen en daarmee bewustzijn, trots en veel positieve reuring te bewerkstelligen. Ondernemers en organisaties kunnen via de website www.merkwijkbijduurstede.nl mee doen.

advertentie
advertentie