Mary van Nimwegen is een graag geziene hulp
Mary van Nimwegen is een graag geziene hulp Ali van Vemde

Mary van Nimwegen trots op werk bij QuaRijn

8 mei 2018 om 07:18 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Mary van Nimwegen werkt met heel veel plezier als hulp bij het huishouden bij Stichting QuaRijn. Niet alleen wordt ze gewaardeerd om haar werk, maar zeker ook vanwege haar goede sociale eigenschappen. Ze vindt het belangrijk om een goed contact te onderhouden met haar cliënten en onthoudt dan ook alles wat haar verteld wordt. Toch is dit niet het werk dat ze altijd gedaan heeft.

Ali van Vemde

Mary vertelt: "Na mijn studie bij Schoevers vond ik een leuke baan bij een Vakorganisatie voor Middelbaar en Hoger Personeel waar ik werkte met onder andere juristen. Ik heb er veel geleerd en dacht hier mijn pensioen te gaan halen." In 1996 won ze samen met een duo-baan collega de Tele-entree trofee voor de beste telefoniste van Nederland. Dit leverde een live-interview op bij de radio met Frits Spits en in het tv programma 'Goede Zaken'. Ze schreven een boekje zodat ook andere organisaties hun telefoongedrag konden verbeteren. Na een fusie zegde ze haar baan op. Wat ze wilde gaan doen, daar had ze nog geen ideeën over. "Ik ben eerst maar appels gaan plukken, soms vroren je handen er bijna af." Mary haalde haar horeca- en ondernemersdiploma, maar kon hierin moeizaam een baan vinden. Te hoog opgeleid, te dynamisch, kreeg ze te horen. Uiteindelijk werkte ze toch enkele jaren in het restaurant van een hotel.

CATERING Samen met haar echtgenoot startte ze haar eigen onderneming in de catering. Het cateren van privé vliegtuigen waaronder die van leden van het koninklijk huis, bracht veel voldoening, maar betekende ook dat er dag en nacht gewerkt moest worden. "Toen ik op weg naar huis wakker werd op de verkeerde weghelft, begreep ik dat dit niet zo door kon gaan en ben ik gestopt. Mijn man is nog doorgegaan en gooide even daarna ook het 'roer om' en koos voor een baan in de techniek."

HUISHOUDELIJKE ZORG Sinds een aantal jaren werkt Mary in de huishoudelijke zorg bij QuaRijn en hier voelt ze zich helemaal op haar plek. "Mijn collega's en ik doen niet de persoonlijke verzorging, maar zijn er echt voor de huishoudelijke taken. We zijn de oren en ogen van de gemeenschap. Er wordt verwacht dat mensen langer thuis blijven wonen en dat betekent ook dat de dienstverlening een andere invulling krijgt. Ik hou zoveel mogelijk rekening met wat de cliënt wil. Voor ik dit werk deed kon ik geen ramen wassen, nu is het mijn paradepaardje. Wij kijken wat nodig is om zelfstandig te kunnen blijven wonen." Mary: "Ik heb een bewuste keuze gemaakt voor dit werk en niet de persoonlijke verzorging. Nu kan ik 3 uur bij mijn cliënt zijn, in plaats van een kwartiertje, en een band opbouwen. Zij hebben recht op een fitte en gezellige hulp. Mensen vertellen je over privé dingen en je krijgt echt een vertrouwensrelatie. Ik heb een aantal vaste adressen en bij enkele werk al 12 ½ jaar . Ik ben trots op ons werk en vind dat we een sterk team Zorg thuis WMO hebben. Dit is wat mij gelukkig maakt."

advertentie
advertentie