Piet de Jong was tot 2017 predikant in Wijk bij Duurstede
Piet de Jong was tot 2017 predikant in Wijk bij Duurstede Ali van Vemde

Dominee Piet de Jong bij Pettinga

5 mei 2018 om 07:12 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 12 mei is Piet de Jong, voormalig predikant in Wijk bij Duurstede, te gast bij Boekhandel Pettinga ter gelegenheid van zijn nieuwe boek 'Sores en zegen, mijn verhaal met de kerk'.

Voor Piet de Jong begon het allemaal in het dorpje Zoutelande, waar hij als jongetje opgroeide in de kleine gereformeerde gemeente aldaar. Later, als student theologie, maakte hij de overstap naar de Hervormde Kerk, waar hij vervolgens predikant werd. In dit boek vertelt hij het verhaal van zijn geestelijke ontwikkeling. Van de kleine bevindelijke dorpsgemeente naar uiteindelijk de missionaire stadsgemeente Delfshaven in Rotterdam. Hij blikt ook vooruit en neemt de lezer mee in zijn visie op de toekomst van de kerk.

Na zijn emeritaat werd hij predikant in Wijk bij Duurstede van 2013 tot 2017. In dit boek wijdt De Jong ook een hoofdstuk aan deze periode, onder de titel 'Niet zeuren maar zaaien'.

Piet de Jong is bij Boekhandel Pettinga aanwezig van 14.00 tpt circa 16.00 uur. Het zal een weerzien worden met een flink aantal oude bekenden. Veel mensen willen hem graag zien en spreken en daar is uiteraard de gelegenheid voor. De Toegang is vrij.

advertentie
advertentie