Heer Evers (Mastum Daksystemen) en wethouder Hans Marchal
Heer Evers (Mastum Daksystemen) en wethouder Hans Marchal Gemeente Wijk bij Duurstede

Nieuwe duurzame daken op het Huis van de Gemeente

4 mei 2018 om 07:17 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE De dakbedekking op het Huis van de Gemeente wordt vernieuwd. Ook alle groendaken (sedumdaken) worden vervangen. De bestaande dakisolatie wordt vervangen door een type isolatie met een hogere isolatiewaarde, waardoor het duurzamer wordt. Het gasverbruik neemt hierdoor af en de CO2 uitstoot vermindert. Ook breidt de gemeente het aantal zonnepanelen uit. Er komen 60 nieuwe zonnepanelen bij. Mastum Daksystemen gaat de werkzaamheden uitvoeren. Woensdag tekenden wethouder Hans Marchal en de heer Evers, directeur van Mastum Daksystemen uit De Meern, het contract. "Het is mooi dat wij met deze dakrenovatie een duurzaamheidslag maken. Dit is in lijn met ons doel om in Wijk bij Duurstede klimaatneutraal te zijn in 2030.", geeft Marchal aan.

BEETJE OVERLAST ONVERMIJDELIJK Het is onvermijdelijk dat er de nodige reuring en mogelijke overlast ontstaat in de omgeving van het Huis van de Gemeente. Tijdelijk is het Huis van de Gemeente minder goed bereikbaar. In de binnentuin komen steigers te staan en grote bouwkranen zijn regelmatig nodig voor het transport van goederen. Daarnaast is er soms geluidsoverlast door het boren en zagen. Ook kan het vastmaken van de dakbedekking een kleine stankoverlast veroorzaken.

PLANNING De werkzaamheden starten half mei en zijn naar verwachting in augustus afgerond. Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden.

advertentie
advertentie