Shantykoor Tussen Rijn & Lek
Shantykoor Tussen Rijn & Lek Shantykoor Tussen Rijn & Lek

Shantykoor 'Tussen Rijn & Lek' in het nieuw

3 mei 2018 om 15:12 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Het Shantykoor 'Tussen Rijn & Lek' is in een nieuwe outfit gestoken. Wil jij ook in zo'n fraai shirt optreden en heb je altijd al de wens gehad om te gaan zingen, dan is nu het moment aangebroken om actie te ondernemen. De wachtlijst is opgeheven en nieuwe leden, bassen, tenoren en baritons, zijn van harte welkom. En ken je je eigen klankkleur niet, dan wordt deze met een kleine stemtest door de dirigent en muzikaal leider vakkundig vastgesteld.

Shantykoor 'Tussen Rijn & Lek' bestaat al 18 jaar en zingt liedjes over de zee en alles wat daarmee samenhangt. Dat doet het koor in het Nederlands, maar ook in het Duits, Engels of Frans. Op het ene moment wordt gezongen over piraten die een schip met rum enteren en die rum vervolgens soldaat moeten maken om te voorkomen dat het schip zinkt, het volgende moment worden de vrouwen bezongen die de havens onveilig maken en de willige zeelui van hun zuur verdiende gage willen verlossen. Er wordt geput uit een repertoire van circa 65 liedjes en jaarlijks komen er nieuwe bij en verdwijnen er weer een aantal. De repetitie avonden vervelen dus nooit. Om de twee weken komen de leden op dinsdagavond bij elkaar om te repeteren. En alles wat op die avonden wordt geleerd, wordt regelmatig bij diverse optreden in praktijk gebracht.

Dus zing je regelmatig onder de douche of in de auto en wil je ook anderen van je stem laten genieten, kom dan eens vrijblijvend kijken en/of meezingen op de oefenavond. Neem voor meer informatie contact op met secretaris Wim van Zon. Je kunt hem telefonisch bereiken op 06 13408386 of 0343 578089 of kijk of de website wijksshantykoor.nl

advertentie
advertentie