Gedachtenwand in de Kloostertuin
Gedachtenwand in de Kloostertuin Ali van Vemde

Bezinningsplekken in gemeente Wijk bij Duurstede

20 december 2020 om 10:50 Corona

WIJK BIJ DUURSTEDE In deze coronaperiode bieden de kerken in de gemeente Wijk bij Duurstede ruimte om tot bezinning te komen. Een plek voor inwoners om hun hart te luchten en tot rust te komen. Een plek waar u kunt ‘klagen’ over dingen die u graag doet, maar nu niet mogelijk zijn. Dit kunt u doen door iets op een briefje te schrijven en dat in de muur te stoppen. Mogelijk geeft dit ruimte in uw hart. En leidt het tot (nieuwe) onderlinge verbondenheid.

MUUR VAN VERBONDENHEID In Cothen is een ‘muur van verbondenheid’. Deze staat in de Dorpsstraat ter hoogte van de Brink. Hier kunt u anoniem uw zorgen kwijt over deze moeilijke tijd. Ook kunt u uw gebeden en/of gedachten op een briefje schrijven en in de muur plaatsen.

IGEDACHTENWAND n Wijk bij Duurstede is een ‘gedachtenwand’ in de Kloostertuin. De twee grote kerken in Wijk bij Duurstede creëerden gezamenlijk een ‘gedachtenwand’. Inwoners kunnen daar overdag terecht met hun briefjes. In de maanden december en januari is deze bezinningsplek aan de Klooster Leuterstraat te bereiken tussen zonsopgang en zonsondergang. Ook is zoals altijd de nabijgelegen Mariakapel te bezoeken.

NIET OM TE LEZEN De briefjes zijn niet om gelezen te worden, maar worden verbrand. Op woensdagavond 20 januari wordt voor de schrijvers van alle briefjes gebeden in een gezamenlijke gebedsdienst met medewerkers van vier Wijkse kerken, live via internet te volgen. Deze dienst begint om 20.00 uur. De link staat op www.kerkenbijduurstede.nl, waar ook contactgegevens van de kerken staan. Door de aangescherpte maatregelen organiseren de kerken zoveel mogelijk digitaal.

Neem gerust contact op met de gemeente. Klachten waar de gemeente misschien iets aan kan doen, zijn welkom in de brievenbus van het gemeentehuis of via bestuurssecretariaat@wijkbijduurstede.nl

advertentie
advertentie