Afbeelding
Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Boa’s Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug nog herkenbaarder

20 december 2020 om 08:16 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE Alle vijftig groene boa’s van het Utrechts Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, gemeente Rhenen, het RUD en Recreatie Midden Nederland dragen sinds donderdag 17 december zowel het logo van hun eigen organisatie als van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Het Nationaal Park-embleem bekrachtigt de samenwerking van het Utrechts samenwerkingsmodel natuurtoezicht dat gestart is in 2019. In dit samenwerkingsmodel bundelen Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap, Natuurmonumenten, particuliere landgoedeigenaren en RUD Utrecht hun krachten als antwoord op de stijgende recreatiedruk in het buitengebied en in opengestelde natuurterreinen. Goed toezicht is nodig om de natuur te beschermen. En ook om bezoekers prettig en veilig van het buitengebied en de natuur te laten genieten.

ONDERLINGE VERBONDENHEID Met het Nationaal Park-embleem zijn de boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) allemaal herkenbaar en daarmee wordt de onderlinge verbondenheid versterkt. De Rhenense wethouder Peter de Rooij: ,,Elke wethouder van deelnemende gemeenten aan het Nationaal Park heeft een speciaal aandachtsgebied. Voor mij is dat toezicht en handhaving. Dat vind ik van groot belang. Ik ben dan ook trots dat het gelukt is om dit gezamenlijke embleem te maken en te presenteren. Met dank aan de grote inzet van Rein Zwaan.”

WAARDEBON Tijdens de online uitreiking kregen de boa’s een extra verrassing van gedeputeerde Arne Schaddelee. Als blijk van waardering voor het goede werk van de boa’s in het Nationaal Park de afgelopen tijd, ontvangen ze een waardebon ter waarde van €100,- per persoon. In verband met de aangescherpte coronamaatregelen kon geen fysieke uitreiking van het embleem plaatsvinden.

HEUVELRUG Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, een eeuwenoud kostbaar natuurgebied van 20.000 hectare, waarvan 10.000 hectare met de status Nationaal Park. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een plek waar mensen tot rust komen en nieuwe energie krijgen. Om al dit moois in stand te houden is er een brede samenwerking opgezet met gemeentes, provincie en eigenaren van natuurgebieden. Ook bewoners en ondernemers zijn in toenemende mate betrokken. Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is de aanjager en initiator van deze samenwerking.

Tijdens de online uitreiking kregen de boa's een extra verrassing
advertentie
advertentie