Wethouder Wil Kosterman en bestuursleden van De Vliert tekenen de overeenkomst
Wethouder Wil Kosterman en bestuursleden van De Vliert tekenen de overeenkomst Gemeente Wijk bij Duurstede

Kinderboerderij De Vliert met een nieuwe organisatie de toekomst in

19 december 2020 om 12:02 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Lokale zorgaanbieder Dit-is-Het neemt het complete beheer van de kinderboerderij over. Het jaar 2021 is een overdrachtsjaar. De vereniging wordt een stichting: Stichting Beheer Kinderboerderij de Vliert. Ook wordt een Stichting Kinderboerderij de Vliert opgericht als een soort van ‘vrienden van’-stichting voor donateurs, giften en sponsoren. Hierdoor kunnen de activiteiten voor de kinderen worden betaald.

De bezoekers en weekendbeheerders van de kinderboerderij merken niets van deze bestuurlijke verandering. Wethouder Wil Kosterman en de bestuursleden van de kinderboerderij zetten een handtekening onder een nieuwe overeenkomst. Door de coronamaatregelingen gebeurde de ondertekening op afstand.

SINDS 2014 SAMENWERKING MET LOKALE ZORGAANBIEDER Door de Participatiewet is er al jaren een samenwerking met de lokale zorgaanbieder Dit-is-Het. Hierdoor hebben ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een fijne werkplek op de kinderboerderij en krijgen zij professionele begeleiding. Het bestuur van dit moment treedt terug. Het bestuur van nu en het toekomstige bestuur zorgen samen met Dit-is-Het voor een meer professionele kinderboerderij. Die ook sociaal en maatschappelijk gezien een mooie plek heeft in Wijk bij Duurstede. Ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Nieuwe bestuursleden en vrijwilligers zijn welkom. Voor informatie of aanmelden: info@kinderboerderijdevliert.nl

advertentie
advertentie