vlnr. Kees Oorschot, Wil Kosterman, Rob Neleman en Wilco Hentenaar
vlnr. Kees Oorschot, Wil Kosterman, Rob Neleman en Wilco Hentenaar wes janssen

Wijkse havens in Havengids

23 april 2018 om 07:16 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Op het zonnige terras op de ark van WSV Rijn en Lek kwamen vertegenwoordigers van de 3 Wijkse havens bijeen om gezamenlijk de nieuwe Havengids 2018 te overhandigen aan de demissionair wethouder Wil Kosterman. De havenmeester van de Wijkse Haven Kees Oorschot, Rob Neleman, scheidend voorzitter van WSV Rijn en Lek, en Wilco Hentenaar, bedrijfsleider van Jachthaven De Lunenburg waren in hun nopjes met de vermelding in de nieuwe Havengids van Zuid Nederland.

Wes Janssen

EIGEN IDENTITEIT In haar dankwoord benadrukte wethouder Kosterman het belang van deze initiatieven voor de vitaliteit van Wijk bij Duurstede. "De havens hebben ieder een eigen identiteit: De Wijkse haven vormt een mooie verbinding met de historische binnenstad, de verenigingshaven biedt comfort en gezelligheid en voor natuur en mooie vergezichten is de Jachthaven De Lunenburg het juiste adres". De havens zijn een ideale uitvalsbasis voor wandel -en fietstochten in het Kromme Rijngebied, De Betuwe en het Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug. Ook liggen ze alle drie op loopafstand van de bruisende binnenstad met een gevarieerd aanbod van monumentale gebouwen, winkels, horeca en galeries. Er is een flyer beschikbaar die iedereen die van boord gaat wegwijs maakt in Wijk bij Duurstede.

SAMENWERKING Op initiatief van Kees Oorschot is de samenwerking tussen de havens de laatste tijd sterk verbeterd. De dienstverlening verschilt per haven en daardoor wordt de service die men de recreatieve scheepvaart kan bieden alleen maar versterkt. Jachthaven De Lunenburg heeft vooral vaste ligplaatsen en men kan bij pech of onderhoud de boten met een kraan uit het water halen. In de verenigingshaven Rijn en Lek wordt per jaar ruim 1500 keer overnacht en in de Wijkse Haven is dat zo'n 800 maal. Er is vooral een toename van Duitse toeristen merkbaar. Kees: "Jammer genoeg hebben we dit voorjaar al 2 keer hoogwater gehad en loopt de renovatie van de sluizen in Amerongen vertraging op waardoor we minder Duitsers dan normaal ontvangen".

HAVENGIDS De havengids ligt rond de meivakantie weer in alle havens en wordt goed gelezen. Nu de Wijkse havens zich gezamenlijk presenteren is de verwachting dat meer watertoeristen zullen aanleggen voor een overnachting en een bezoekje aan de binnenstad.

advertentie
advertentie