Burgemeester Tjapko Poppens feliciteert het echtpaar Panhuis met hun 50-jarig huwelijk
Burgemeester Tjapko Poppens feliciteert het echtpaar Panhuis met hun 50-jarig huwelijk Ali van Vemde

Mieke en Boele Panhuis 50 jaar getrouwd

25 april 2018 om 15:07 lokaal

LANGBROEK Op 19 april vierden Boele Panhuis en Mieke Panhuis-van de Kamp hun 50-jarig huwelijksfeest. Burgemeester Tjapko Poppens bezocht hen op 20 april om hen namens de gemeente te feliciteren met deze heuglijke dag. Voor hen bracht hij een gewaarmerkte kopie van de originele huwelijksakte mee, het zogenaamde 'boterbriefje'.

Ali van Vemde

Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens een dansavond bij dansschool Jansen in Utrecht. Zijn vrienden hadden allemaal een vriendin en even leek het er op dat Boele alleen zou overblijven. Dat liet hij niet gebeuren en toen hij Mieke ten dans vroeg, was zijn toekomst bepaald. Geen goede start, want Mieke werd die avond opgehaald door haar vader. Toen Boele op zijn brommer weg wilde rijden, bleek dat hij was vergeten het slot er af te halen. Dit tot grote hilariteit van Mieke en haar vader. Maar het kwam allemaal goed!

WERK EN LEVEN Mieke en Boele trouwden in Utrecht, de stad waar ze lange tijd hebben gewoond. Ze kregen er drie kinderen, twee dochters en een zoon. Inmiddels hebben ze drie kleinkinderen, ook een jongen en twee meisjes. Mieke werkte maar liefst 32 jaar in de pastorie van de Augustinuskerk aan de Oudegracht in Utrecht. Ze zorgde daar voor het strijken, boenen en poetsen. Later verzorgde ze het koken en de was. Boele werkte 28 jaar lang in de beveiliging, waarvan tien jaar op Hoog Catharijne. "Ik heb daar heel wat meegemaakt. Er gebeurde veel, onder andere door drugsgebruik. Ik werkte in ploegendienst en liep daar met de hond." Later werkte hij langere tijd bij Mercedes Benz op Lage Weide. "Een mooie tijd," zo vertelt hij. "Regelmatig kreeg ik een nieuwe auto mee in het weekend om in te rijden."

VERHUIZEN Vier jaar geleden verhuisde het echtpaar vanuit Utrecht naar Langbroek. De gezondheid werd minder en daarom wilden ze graag verhuizen naar een appartement. Toen ze hoorden van de nieuwe appartementen die in Langbroek aan het Prinsenplein werden gebouwd, schreven ze zich in, al hadden ze toen nog geen idee waar Langbroek lag. "Ergens tussen Doorn en Wijk bij Duurstede." De woning die hen werd toegewezen voldeed niet helemaal aan de verwachtingen, maar toen de bovenbuurvrouw aangaf graag te willen ruilen, waren ze helemaal tevreden. Ze voelen zich er inmiddels helemaal thuis. "Het is gezellig met de kinderen die buiten spelen en vaak even naar ons zwaaien. Ook het uitzicht is fantastisch. Vanuit de huiskamer zien we de herten en roofvogels. De contacten met de buren zijn heel plezierig. Regelmatig drinken we samen iets en eten we een hapje. De mensen kennen elkaar hier." Ook komen ze graag in Wijk bij Duurstede. "Vaak rijden we even naar Wijk om bij het water te kijken. Daar is altijd wel iets te doen en er zijn altijd wel mensen in voor een praatje."

Afgelopen weekend werd met de familie en kennissen het 50-jarig huwelijksfeest gevierd in Breukelen.

advertentie
advertentie