Kaartverkoop 'Hendrikje XIII, Koning van Niks' gestart

25 april 2018 om 09:30 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Sinds zaterdag 21 april zijn bij de VVV in Wijk bij Duurstede (www.vvvkrommerijnstreek.nl) toegangskaarten te koop voor de muziektheaterproductie 'Hendrikje XIII, Koning van Niks'. Deze voorstelling van Stichting De Inrichting wordt opgevoerd op 31 mei (try-out), 1 juni (voorpremière), 2 juni (première), 3 juni (matinee) en op 7 tot en met 10 juni. De voorstelling van 10 juni is ook een matinee. De toegangskaarten kosten € 22 per stuk, behalve de kaarten voor de try-out: deze zijn € 12 per stuk. De adviesleeftijd van 'Hendrikje XIII' is 12 jaar en ouder. Het is ondanks de sprookjesachtige titel niet geschikt voor kinderen onder die leeftijd. De uitvoeringen van 'Hendrikje XII, Koning van Niks' zijn in de korfbalhal op sportpark Mariënhoeve, Lekdijk 15. Deze hal verandert speciaal voor de voorstelling in een theaterzaal.

ER WAS EENS... In een moeras op de gemeentegrens van Wijk bij Duurstede en Houten ligt een koninkrijkje. Met de dag wordt het kleiner… De koning, een lakei en een nar hebben het aan de stok met hun regering, zeven vrouwelijke ministers. De koning is het beu om alleen te zijn en zoekt een duurzame relatie. De zeven ministers voelen zich er erg door bedreigd, dat de koning op vrijersvoeten gaat. Dat loopt uiteindelijk zelfs uit op een staatsgreep! U mag bepalen wie er na afloop nog lang en gelukkig leven.
De koning is een beetje wereldvreemd en op zoek naar kennis. Hij wordt daarbij bijgestaan door zijn lakei en de nar. Maar is die nar wel een echte steun? De ministers, het matriarchaat, verbeelden in het stuk de zeven hoofdzonden, zoals hebzucht, jaloezie en lust. Iedere minister heeft haar eigen problemen, behalve de luie minister. Die maakt zich niet zo druk. De ministers krijgen in hun dagelijks werk hulp van hun demonen (staatsecretarissen). De meeste demonen hebben niet echt een topfunctie, zult u ontdekken.

VIJFENTWINTIG AMATEURACTEURS VOEREN DIT VERMAKELIJKE SHAKESPEARIAANSE STUK OP In het stuk is het misschien even wennen aan de taal, maar u stapt daar vast snel overheen dankzij de mooie, gevoelige en komische gebeurtenissen. De muzikale ondersteuning is van muziekvereniging De Vriendschapskring uit Ankeveen en het Wijks Vocaal. 'Hendrikje XIII, Koning van Niks' is geschreven door André van Zwieten en Karel Schneider (regie).

advertentie
advertentie