Kunstexpo 'Ode aan de natuur' in Nationaal Bomenmuseum Gimborn

25 april 2018 om 10:41 lokaal

DOORN Voor de derde keer organiseren de Nederlandse Vakgroep Keramisten (NVK) en het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn een keramiekexpositie op deze prachtige locatie. De 41 deelnemende kunstenaars tonen recent werk – vaak speciaal voor deze expositie gemaakt – onder het motto 'Ode aan de natuur'. Met deze expositie hopen de NVK en het Nationaal Bomenmuseum het vakwerk van de keramisten én het enige bomenmuseum van Nederland te promoten bij een breed publiek.

Het Bomenmuseum heeft sinds kort een museale status en herbergt de grootste collectie exotische bomen in Nederland. Het uitgestrekte, parkachtige terrein is een uitzonderlijke tentoonstellingslocatie voor buitenkeramiek. De keramiekroute loopt door een afwisselend deel van het arboretum van het Bomenmuseum. Het werk is opgesteld tussen, in en onder bomen, in hoog en laag gras, in de heidetuin en bij of in het water. Er is klein, intiem werk te zien, maar ook grote(re) installaties.

Het Nationaal Bomenmuseum is dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur; van 11.00 tot 17.00 uur is een keramist aanwezig om uitleg te geven over het geëxposeerde werk. Een catalogus met routekaart is voor 3 euro verkrijgbaar bij de ingang. De toegang tot het Bomenmuseum bedraagt 6 euro per persoon. Kinderen tot en met 15 jaar en jaarkaarthouders van het Bomenmuseum hebben gratis toegang.

RONDLEIDINGEN Bezoekers kunnen de expositie en de natuurpracht van het arboretum op eigen gelegenheid bekijken. Er is een rondwandeling onder begeleiding van twee gidsen: een van het Bomenmuseum en een van de NVK: op maandag Tweede Pinksterdag 21 mei en op zondag 3 juni. Mee info www.odeaandenatuur.nl en www.bomenmuseum.nl Het Nationaal Bomenmuseum Gimborn vindt u aan de Velperengh 13, Doorn.

advertentie
advertentie