Stop de stort van vervuild buitenlands slib in Nederlandse wateren!

20 april 2018 om 12:09 lokaal Deel je nieuws

Het storten van vervuild buitenlands slib in Nederlandse (recreatie)wateren is een serieus probleem waaraan veel gevaren kleven. Zo is de kwaliteit van dit buitenlands slib heel slecht te testen, met alle gevolgen van dien. De wateren worden vervuild en daarmee wordt recreëren onmogelijk gemaakt, het kan zelfs gevaar opleveren voor de volksgezondheid.

Dit alles zijn wij tegengekomen in onze eigen woonplaats, Culemborg. Na veel onderzoek te hebben gedaan blijkt dat in vele andere plaatsen hetzelfde probleem speelt, waaronder in Wijk bij Duurstede. Nu er ook nog een debat in de Tweede Kamer gevoerd gaat worden, is aandacht voor dit onderwerp meer dan ooit van belang. Daarom hebben wij besloten een petitie op te starten die moet zorgen dat het storten van vervuild buitenlands slib in Nederlandse wateren onmogelijk wordt gemaakt. Deze petitie wordt inmiddels door de gehele Culemborgse gemeenteraad ondersteund.

Dit onderwerp en de petitie de aandacht geven die zij verdienen, kunnen wij niet alleen. Daarom vragen wij u de petitie te ondertekenen en te delen. Alleen samen maken wij dit tot een succes!

Hierbij de link van de petitie:
https://stopvuilslib.petities.nl/

advertentie
advertentie