Natuur coach Sealence
Natuur coach Sealence Antoinette Timmer

Natuur- en Creativiteit Verbindt

17 april 2018 om 15:43 lokaal Deel je nieuws

“Kunst en natuur zijn op hun mooist als ze elkaar de hand reiken”

Eind mei zal ik in het kader van onze maatschappelijke relevantie een workshop aan gaan bieden genaamd:

Natuur- en Creativiteit Verbindt. 

In deze workshop gaan ‘oudere jongeren’ ofwel senioren gezamenlijk aan de slag met kinderen. Ik kwam op dit idee tijdens mijn vrijwilligerswerk met senioren en daarnaast binnen mijn werk met kinderen. Beide groepen hebben een eigen verhaal te vertellen en ik denk dat ze zoveel van elkaar kunnen leren; de kinderen met hun jeugdige frisse kijk op het leven vol met  nieuwe ideeën en de oudere jeugdigen met al een heel levensverhaal. Wat valt er samen veel te delen!

In een workshop van drie bijeenkomsten (woensdagmiddaggen) gaan we gezamenlijk aan de slag, we verzamelen in de natuur materialen om hier vervolgens in het atelier een mooi kunststuk van te maken.

Het zal tijdens deze workshop vooral gaan om de beleving in de natuur en de onderlinge verbinding die daarbij ontstaat.

Diverse onderzoeken hebben de afgelopen jaren aangetoond dat de natuur een gunstige invloed heeft op de totale ontwikkeling van mensen. Natuur is goed voor de zintuigen, motoriek, concentratie, denkvermogen en creativiteit. Maar ze draagt zeker ook bij ook aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden.

Ik heb altijd al een diepe verwondering gevoeld voor de natuur en dit alles zit nu diep in mij verankerd. Talloze keren heb ik gezien en meegemaakt dat wanneer mensen in ‘verbinding’ komen met de natuur en elkaar er zulke mooie processen op gang komen. Om mijn passie verder uit te breiden ben ik mijn bedrijf Sealence gestart.

Mocht je interesse in deze workshop hebben of ken je iemand die dit leuk zou vinden? Kijk dan even op de website van het Wijks atelier; https://wijksatelier.nl/workshop/.

Je bent van harte welkom!

Je mag me natuurlijk ook persoonlijk benaderen, het makkelijkste is om dan een mail te sturen naar: antoinettetimmer@sealence.nl

 

Antoinette Timmer, Natuurcoach, Sealence

 

advertentie
advertentie