Maybelline viert 10-jarig jubileum Agua Azul
Maybelline viert 10-jarig jubileum Agua Azul Agua Azul

10 jaar muziekduo Agua Azul

17 april 2018 om 07:17 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Maybelline Broekhuijsen houdt van muziek. Piano spelen was haar grote passie maar daarnaast schreef ze ook zelf liedjes en bracht deze graag ten gehore. In 2007 verscheen haar cd 'Canções do Coração'. Tien jaar geleden, in april 2008, begon ze het duo Agua Azul samen met de Wijkse pianist Thijmen Vonk. De liedjes die Maybelline schreef waren toen vooral in de Spaanse en Portugese taal.

Ali van Vemde

Maybelline vertelt: "We benaderden zorginstellingen om daar te mogen optreden. Nog steeds doe ik dat heel graag, al is dit niet meer met Thijmen Vonk. Gerard Vogel is mijn vaste pianist en ook gitarist John Jacobs begeleidt me vaak. Het is altijd een verrijking om met meer muzikanten te werken, zeker als het klikt." Gemiddeld treedt Agua Azul zo'n 40 tot 50 keer per jaar op. Nog steeds vaak in zorginstellingen waar het Indische programma zeer wordt gewaardeerd. Als Tante Melien, in sarong en kabaya, laat ze de toehoorders graag meezingen. Daarnaast treedt ze op in intieme settings of bij evenementen. De boekingen gaan meestal via het artiestenbureau van Maybelline, artiestvooru.nl

WARM HART VOOR WIJK Maybelline woont 32 jaar in Wijk bij Duurstede en zou niet meer weg willen. Dat is dan ook de reden dat ze enkele liedjes schreef met Wijk als inspiratiebron. Zo zingt ze nog altijd met veel plezier 'The Cookie Blues'. Ze vertelt: "Dit lied ontstond op het terras bij De Engel. Ik zag een kopje koffie met een koekje en dat inspireerde me. Het werd een ode aan Kees en Jolanda." Maar ook maakte ze het Portugeestalige 'Um dia novo' over de rivier de Lek, gebaseerd op het verhaal van Bert Bijl 'de rivier' en 'Jazz in Wijk'. Speciaal voor haar moeder die vanuit Den Haag verhuisde naar het Beatrix en maar moeilijk kon wennen, schreef ze 'Mijn nieuwe thuis'. Het refrein van dit lied werd ook enthousiast meegezongen bij een optreden in het Ewoud & Elisabeth Gasthuis.

MOOIE OPTREDENS Met heel veel plezier kijkt Maybelline op de afgelopen jaren. "Er waren heel veel mooie optredens," vertelt ze. "We mochten optreden bij het literatuurfestival met Arthur Japin, tijdens Jazz by Duurstede, in het Stadscafé Culemborg, in het Cultuurhuis, op kunstmarkten, in de muziektent Culemborg, bij Slot Zeist, in he Museum Vianen, op Kerstmarkten en op besloten feestjes. Aan ons optreden op Schiermonnikoog bewaar ik mooie herinneringen. Wij stonden binnen maar vanwege het prachtige weer genoten degasten buiten op het terras van onze liedjes. Ook heel blij was ik met de dertien optredens die we mochten verzorgen in zorginstellingen te Zwolle. Dit was in 2017 en werd gesubsidieerd door de Stichting Gasthuizen.

Informatie over Agua Azul is te vinden op www.agua-azul.nl Hier is alles te bekijken over de cd's, de optredens en het repertoire.

advertentie
advertentie