Janine van der Pol: “Behandel mensen zoals je zelf graag behandeld wilt worden, dat is het allerbelangrijkste.”
Janine van der Pol: “Behandel mensen zoals je zelf graag behandeld wilt worden, dat is het allerbelangrijkste.” QuaRijn

Janine maakt carrière switch in de zorg

10 april 2018 om 17:01 lokaal Deel je nieuws

In 2012 starte zij als huishoudelijke medewerker in de zorg. Wat ouderenzorg voor mij zo leuk maakt is het omgaan met ouderen en ze extra comfort bieden. Ik kan me goed inleven in de wensen en behoeften van cliënten. Soms spelen de fysieke klachten en eenzaamheid een grote rol. Door deze herkenning kun je er voor hun zijn.

Meer doen

Ik ben gestart in de huishouding en hielp een handje mee op de pg-afdeling met het ontbijt en bewoners heen en weer rijden. Maar ik wilde meer doen, helaas had ik daar  geen bevoegdheid voor. Dit frustreerde mij omdat ik zag hoe druk de verzorgenden waren. Ik wilde meer voor de bewoners betekenen. En toen stelde mijn teammanager, Marja Pepping, voor om de toets te maken, zodat ik een opleiding tot verzorgende kon volgen. Dat heb ik toen gedaan en dat is gelukt.

De VIG-opleiding

Mijn wens om in de zorg te werken is uitgekomen. Ik volg de opleiding VIG MMZ op niveau 3 in Amersfoort. En ga één dag in de week naar school en loop op verschillende plekken binnen QuaRijn stage. Na de opleiding wil ik natuurlijk blijven werken in de zorg en dan het liefst op het pg-afdeling in het E&E.

Mijn inspiratie

Mensen met dementie verliezen steeds meer stukjes van hun heden, wezen en zijn. Ik vind het mooi om daar iets aan toe te kunnen voegen. Bewoners hebben regelmaat   nodig en dat wil ik hun bieden. Persoonlijke begeleiding van een client uit het verleden is mijn inspiratie bron geweest om mij meer te gaan verdiepen in dementie.Tot het laatste moment ben ik bij haar gebleven en is zij nog altijd mijn inspiratie geweest om te starten in de zorg.

Voor meer interviews en blogs ga dan naar www.QuaRijn.nl

advertentie
advertentie