Start formatie college een feit

9 april 2018 om 16:15 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE De onderhandelaars van de VVD, GroenLinks en PCG zijn woensdagavond 4 april gestart met de eerste verkenning van het formatieproces voor een nieuw college. Formateur Reinout Woittiez leidt de onderhandelingen op kundige en bezielende wijze.

De onderhandelaars verdiepen zich de komende weken zowel in de diverse beleidsterreinen, als in de bespreekpunten. Deze bespreekpunten komen op basis vn de drie verkiezingsprogramma's naar voren. Daarbij wordt volop gebruik gemaakt van de kennis en ervaring bij de gemeente en bij inwoners/maatschappelijke organisaties.

INWONERS KUNNEN HELPEN Inwoners en overige betrokkenen kunen de onderhandelaars helpen aan informatie. De onderhandelaars gaan meerdere keren aan de hand van thema's op locatie vergaderen. Bijvoorbeeld in de dorpshuizen van Langbroek en Cothen en in het Huis van de Gemeente. Daarover wordt tijdig gecommuniceerd. Zo weet u waar en wanneer de onderhandelaars zich over welk thema laten informeren. De onderhandelaars willen verder tijdens die bijeenkomsten toetsen of het om zaken gaat die daadwerkelijk spelen in de samenleving.

Tot slot kan worden gemeld dat de formateur de komende week tevens benut om in gesprek te gaan met de fractievoorzitters van de oppositiepartijen.

advertentie
advertentie