Afbeelding
VVN

Praktijk verkeersexamen van de scholen

1 april 2018 om 07:39 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Dit jaar wordt het landelijk schriftelijk verkeersexamen gehouden op 5 april. In Wijk bij Duurstede gaan er circa 200 leerlingen van de Wijkse scholen uit groep 7 praktisch verkeersexamen doen op dinsdag 17 april. Vanaf 9.00 uur start de ene helft bij 't Palet en de andere helft bij school de Horn. De leerlingen starten om de minuut en dragen een oranje hesje met rugnummer. Zij rijden een route die van borden met een rode of blauwe pijl is voorzien. De routes rijden tegen elkaar in. Rond 11.30 uur zal de laatste deelnemer weer terug bij school zijn. Op een aantal plaatsen langs de route zijn er controleposten die bemand worden door vrijwilligers.

Op donderdag 19 april gaan ca. 60 leerlingen van groep 7 van de scholen in Cothen & Langbroek deelnemen aan het fiets-verkeersexamen. De deelnemers starten om circa 9.00 uur elke minuut vanaf de St, Carolusschool richting Langbroek en vanuit Langbroek start men van de school Piet de Springer richting Cothen. Ook hier dragen de deelnemers een oranje hesje met rugnummer. De route wordt aangegeven met bordjes voorzien van duidelijke richtingspijlen. Rond 10:15 zijn de laatste deelnemers weer terug bij hun startpositie. Langs de route staan controleposten bemand door vrijwilligers van de scholen.

De organisatie is wederom in handen van Veilig Verkeer Nederland (afd. Wijk bij Duurstede) en wordt daarbij geholpen door veel vrijwilligers van onder andere de scholen. VVN vraagt u dringend de routebordjes te laten hangen!. Op 20 april krijgen de leerlingen de uitslag te horen. Er is door Veilig Verkeer Nederland veel aandacht gevraagd aan de scholen en ouders om zoveel mogelijk kinderen dit verkeersexamen succesvol te laten behalen. Om kinderen en hun ouders te stimuleren meer te oefenen heeft Veilig Verkeer Nederland een game of app ontwikkeld voor smartphone of tablet. Leuk en leerzaam! Downloaden via www.vvn.nl/vvn-verkeersexamen of de appstores van Google en Apple. De afdeling VVN Wijk bij Duurstede, Cothen/Langbroek wenst de leerlingen veel succes.

advertentie
advertentie