Robert en Astrid Gerrits zijn superblij in hun nieuwe huis.
Robert en Astrid Gerrits zijn superblij in hun nieuwe huis. Babs Bouwman

Een stap naar groter wonen

16 december 2020 om 13:35 Advertorial_1

WIJK BIJ DUURSTEDE Het was niet van de een op de andere dag dat Robert en Astrid Gerrits op zoek gingen naar een nieuw huis. Al langer wilden ze hun tussenwoning verruilen voor een groter huis. Want meer leefruimte is juist fijn nu de kinderen nog jong zijn.

door Babs Bouman

Ze hakten de knoop door en kwamen terecht bij ENTREE makelaars. Vanzelfsprekend hadden ze hun wensen op papier gezet. De buurt waar ze woonden, beviel wel goed, dus liever niet naar de andere kant van Wijk. Voor Astrid was het een wens dicht in de buurt van de school te blijven. Vriendjes in de buurt en bovendien heel fijn als de jongens op een gegeven moment zelf naar school kunnen gaan. Boven liefst wat ruimer dan ze nu hadden, grotere slaapkamers en een extra kamer als werkruimte zou ook wel heel handig zijn. Het allerbelangrijkste was een leefkeuken: die moest er beslist komen. Dat zou de centrale plek van het huis worden.

GRAP Het echtpaar ging diverse huizen bezichtigen: dat had ENTREE makelaars ze geadviseerd. Maar de markt was een beetje gek: de huizen waren snel weg of de vraagprijs wat te hoog. Gelukkig was ENTREE heel alert. Op een gegeven moment stuurde Bas van Rooijen een sneakpreview van een huis dat hij op facebook had gezien: dit was hèt huis voor Astrid en Robert. Direct daarop belde Rens van Doorn dat hij de volgende dag een bezichtiging wilde afspreken. ,,We zagen wel dat er een behoorlijke verbouwing aan te pas moest komen”, vertelt Astrid. Robert zag vooral de ruimte en de mogelijkheden. En dat er twee badkamers in zaten, vonden ze allebei heel handig. Het stond in de goede wijk, bouwkundig goed in orde. ,,Je moet wel snel handelen en nu een keuze maken”, zei de makelaar. Robert en Astrid legden een bod neer en nog diezelfde middag hoorden ze dat het geaccepteerd was. ,,Ik dacht eerst dat het een grap was”, zegt Astrid.

VLOT Nu moesten ze in actie komen: financieel advies, hypotheek, een aannemer regelen en de verbouwing plannen. En natuurlijk hun eigen huis verkopen. Dat laatste ging heel vlot. Ongeveer een week later kwam de fotograaf van ENTREE makelaars langs en weer een week verder stond het huis op Funda. Tussenwoningen in Wijk zijn heel gewild en ook dit huis was in een mum van tijd verkocht. ,,De combinatie van aan- en verkoop makelaar was heel handig”, aldus Robert. ,,We vonden het fijn dat ENTREE ons stapje voor stapje meenam en alles goed uitlegde”.

Een verbouwing loopt natuurlijk nooit zoals je het in gedachten hebt, maar gelukkig kwamen Robert en Astrid geen gekke dingen tegen. Er is behoorlijk wat werk verricht. Achter aan het huis een hele aanbouw gemaakt, veel nieuwe leidingen getrokken, nieuwe ketel geplaatst, muren en trap geverfd en laminaat gelegd. Internet in het hele huis en een wifi thermostaatsysteem, zodat je de temperatuur per ruimte kunt regelen. Het klapstuk is de keuken: modern, heerlijk licht comfortabel en ruim. Precies wat ze wilden.

PASSIE Drie weken geleden zijn ze verhuisd met de ENTREE verhuiswagen. Veel hadden ze tijdens de verbouwing al meegenomen, maar dit was super handig voor de grote spullen. Ook al moeten ze nog wennen: Robert en Astrid vinden hun nieuwe stek nu al heerlijk en ze blijven er vast heel lang wonen. Robert ziet zichzelf al helemaal staan in de keuken en zijn liefhebberij uitoefenen. ,,Ik heb een passie voor Franse gerechten, zoals coq au vin of boeuf bourguignon”, vertelt de kok. Leuk om dat klaar te maken voor vrienden die komen eten. Daar gaan Robert en Astrid en hun jongens zeker van genieten. Want dat kan allemaal in dit heerlijke nieuwe huis: met die fantastische leefkeuken.

Een heerlijke ruime leefkeuken waar je kunt koken en toch kletsen met je gasten.
Het huis aan de Waag staat in een leuke wijk.
Afbeelding
advertentie
advertentie