Stadsdichter André van Zwieten 'Serieus?!!'
Stadsdichter André van Zwieten 'Serieus?!!' André van Zwieten

Stadsdichter schopt een avond keet in Calypso

27 maart 2018 om 11:15 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Voor één keertje schopt de stadsdichter, André van Zwieten, een vrije zaterdagavond in de war met muziek en taal. Onder de titel 'SERIEUS?!!'Geholpen door het 24-mans orkest van muziekvereniging 'De Vriendschapskring' uit Ankeveen dat het podium van het Wijkse Calypso Theater doet uitpuilen en dat allemaal onder leiding van Wijkenaar Ronald de Haan.

Welluidend hoorngeschal, 'teringherrie', ruis, natuurtonen, mysterieuze klankwolken, klinkers en medeklinkers, blues, filmmuziek, plezierdichten en lolpoëzie. Waarom de A en de E muzieknoten zijn, en waarom de I, de O en de U eigenlijk óók. Wat vier lichten in het donker met Star Wars te maken hebben. Wat Maximá in haar inburgeringscursus had moeten leren, en waarom u een volkslied niet uit het hoofd hoeft te leren omdat 'lalalala' nou eenmaal óók Nederlandse taal is. En o ja: waar het Y-chromosoom van de Neaderthaler is gebleven.

WIE? Scherpte, zowel in vorm als inhoud. Zo kan het werk van ontwerper André van Zwieten (1958) gekenmerkt worden. Zijn andere hoedanigheden als tekstschrijver ('taalspeler') en musicus zijn in zijn ontwerpwerk nooit ver te zoeken. Binnen Stichting De Inrichting ontwikkelt hij theaterstukken met alles erop en eraan. Daarin is ook Ronald de Haan actief, een veelzijdige musicus en dirigent aan wie je de uitvoering van een Gregoriaans gezang kunt overlaten, maar die net zo graag zijn tanden en handen in een bigband nummer zet.

'SERIEUS?!!' op 7 april in het Calypso Theater aan de Markt. Kaarten à € 12,50 zijn te krijgen bij www.calypsotheater.nl

advertentie
advertentie