G-voetballer Benjamin
G-voetballer Benjamin Fonds Gehandicapten Sport

Collecteweek Fonds Gehadicaptensport

26 maart 2018 om 11:33 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Van 1 tot en met 7 april is de landelijke collecteweek voor Fonds Gehandicaptensport. Duizenden collectanten gaan op pad om zoveel mogelijk geld op te halen voor de gehandicaptensport. In Nederland zijn 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Vaak zijn er aanpassingen nodig. Aan bijvoorbeeld het sport- en spelmateriaal of de sportaccommodatie. Daarnaast is er vaak extra begeleiding en speciaal vervoer nodig. Dat kost geld, veel geld. Daarom organiseert Fonds Gehandciaptensport ook dit jaar weer een landelijke collecte. Het doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor de sporters met een handicap. Omdat niemand buitenspel mag staan.

SPORT DOET LEVEN Sport maakt fysiek en mentaal sterker en helpt mensen met een handicap om beter om te gaan met de dagelijkse barrières. Sport is dus geen luxe maar noodzaak. Zo is voetballen voor G-voetballer Benjamin Huizinga zijn lust en zijn leven. Benjamin heeft het Syndroom van Down maar zijn zwakke motoriek en het feit dat hij zich moeilijk verstaanbaar kan maken beletten hem niet alles uit zijn sport te halen. Al om vijf uur 's ochtends zit hij gekleed in sporttenue op de bank thuis, klaar voor de wedstrijd die vaak pas 's middags begint. Dat voetballen bij zijn vereniging mogelijk is is allesbepalend voor Bejamin. Hij is de knuffelbeer van voetbalvereniging SJS in Stadskanaal. Geef daarom tijdens de landelijke collecteweek aan de collectant. Om sporten voor iedereen mogelijk te maken. Sta zo met al die duizenden vrijwilligers als één team achter de sporters met een handicap.

GSV Ook in Langbroek, Wijk bij Duurstede en Cothen wordt in de collecteweek huis aan huis gecollecteerd. De collectanten zijn allen vrijwilligers, een aantal van hen is lid van de Gehandicapten Sport Vereniging (GSV). De GSV organiseert sport en spel voor mensen met een verstandelijke beperking op maandagavond in sporthal Rijnsloot in Cothen. Laat de collectanten niet voor een dichte deur staan en open de deur om een gift in de collectebus te doen. Een deel van de opbrengst krijgt de GSV om de sport- en spelactiviteiten te kunnen uitvoeren. Namens de gehandicapte sporters alvast hartelijk dank daarvoor. Zie ook http://fondsgehandicaptensport.nl/collecteweek

advertentie
advertentie