Het beslag wordt ge,aakt
Het beslag wordt ge,aakt Martha Slijkerman

Wijkse oliebollenactie

15 december 2020 om 08:06 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Oliebollenactie voor onderhoud Grote Kerk Veel kan niet doorgaan in deze tijd, maar deze Wijkse traditie wel: de Hervormde Gemeente gaat weer oliebollen bakken en bezorgen. De opbrengst is voor het onderhoud van de Grote Kerk.  Op woensdag 30 december worden ze gebakken en zonder bezorgkosten thuisbezorgd in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Ophalen kan ook: 30 december tussen 12.00 en 15.00 uur bij familie K. de Kruijf, Landscheidingsweg 9, Wijk bij Duurstede. Ophalen en bezorgen is met inachtneming van de coronamaatregelen. Voor veel mensen blijkt het afhalen een aangename wandeling of fietstocht in het mooie buitengebied. Auto parkeren voor de deur kan ook. 

Er is keus uit oliebollen met of zonder rozijnen. Een zak met 10 oliebollen is 7,50 euro, met 5 oliebollen is 4 euro (betalen met gepast geld bij aflevering). 

Ze zijn te bestellen tot en met 29 december bij Martha Slijkerman via e-mailadres oliebollen@hgwbd.nl of tel. 576946. Vorig jaar waren de extra gebakken oliebollen al om 14.00 uur uitverkocht. Daarna visten nogal wat mensen die niet besteld hadden achter het net. Tijdig bestellen is het advies. 

Ruim dertig jaar geleden is deze Wijkse oliebollenactie begonnen. Onder de twintig vrijwilligers die zich ervoor inzetten, zijn weer de bakkers die veel complimenten kregen voor de kwaliteit die ze leveren. De bollen zijn heerlijk en de opbrengst is zeer goed besteed. Op https://ap.lc/BqtkH is een kort filmverslag van RTV-Utrecht uit 2019 te zien. 

Afbeelding
Ze worden mooi bruin gebakken
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie