SVL vecht tegen degradatie

20 maart 2018 om 07:39 Sport/sport

LANGBROEK Met nog negen wedstrijden op het programma, is het eerste elftal van SVL uit Langbroek nog altijd de hekkensluiter in de eerste klasse. Op 6 februari van dit jaar, werd John van Loen (53) aangesteld als interim-trainer. Hij zal deze functie tot het einde van het seizoen bekleden. Een maand hiervoor nam de club, "na gebrek aan chemie tussen trainer en spelers", afscheid van trainer Dennis Koorn. Aan John van Loen de taak om SVL dit seizoen in de eerste klasse te houden.

John van Loen heeft zijn sporen als trainer, maar ook als speler, al behoorlijk verdient. Zo speelde de "Vuurtoren" onder meer voor FC Utrecht, Ajax, Feyenoord, het Belgische Anderlecht en kwam hij ook nog zeven keer uit voor het Nederlands elftal. Als trainer was hij zes seizoenen actief als assistent trainer bij het eerste van FC Utrecht en trainde hij onder andere CSV Apeldoorn en Roda'46 uit Leusden. Van Loen fungeerde bovendien ook als hoofd jeugdopleiding bij FK Qarabag Agdam in Azerbeidzjan en bij VVIJ uit Ijsselstein. Bij laatstgenoemde club werd van Loen op 10 februari van zijn functie ontheven. Het bestuur van VVIJ was namelijk van mening dat zijn functie bij de club niet te combineren zou zijn met zijn tijdelijke nieuwe functie als trainer bij SVL. Ook met het oog op volgend seizoen, dan zal van Loen namelijk VVZ'49 uit Soest gaan trainen.

Van Loen kende als trainer overigens een opmerkelijke eerste wedstrijd. Op zaterdag 24 februari werd er namelijk gespeeld tegen LRC uit Leerdam. De ploeg uit Langbroek keek met rust al tegen een 3-0 achterstand aan. Maar met zeven minuten gespeeld in de tweede helft ontstond er na een overtreding van Danny Kuijer een opstootje bij de dug-out van SVL. Van Loen werd toen, zo zei hij zelf, bij deze aanvaring tegen de grond gewerkt, waarschijnlijk door iemand van LRC. "De scheidsrechter zag het niet, zoals hij wel meer niet zag deze wedstrijd," aldus van Loen. De teammanager van LRC kreeg even later nog een rode kaart van scheidsrechter Melvin Vink, waarna er voor hem reden genoeg was om de wedstrijd, met nog 35 minuten te gaan, te staken.

John van Loen is nu drie competitiewedstrijden actief als trainer bij SVL. Vooralsnog wist hij met zijn ploeg na drie wedstrijden nog geen punten te pakken, maar blijft hij positief. "Wij kunnen aardig voetballen, alleen de overtuiging om te winnen ontbreekt nog wel is. Oefenwedstrijden, die winnen we wel, maar daar heb je helaas niks aan." Desondanks vindt van Loen die overwinningen wel belangrijk voor de groep. Van Loen verwacht dan ook dat er de komende tijd ook in competitieverband gewonnen gaat worden. "We trainen sinds mijn komst best wel pittig, met als resultaat dat we op zaterdag conditioneel niet onderdoen voor de tegenstander. Daarbij creëren we redelijk makkelijk scoringskansen. Die doelpunten dan ook werkelijk scoren laat nog wel is te wensen over dit seizoen".

Ook afgelopen zaterdag verloor SVL met 2-1 van Montfoort, de nummer drie van de ranglijst. SVL draagt dus ook na deze speelronde nog de rode lantaarn in de competitie. De voetbalclub uit Langbroek haalde tot nu toe 12 punten uit 16 wedstrijden. Woudenberg staat daar met 13 punten uit 15 wedstrijden een plek boven. Aankomend weekend speelt SVL thuis tegen de nummer zeven, de Merino's.