Jacqueline en Cynthia zijn geïnterviewd door Edwin van Breemen
Jacqueline en Cynthia zijn geïnterviewd door Edwin van Breemen Ali van Vemde

Dit-is-Het op Zorgkaart

23 maart 2018 om 07:20 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE 'Dit-is-Het' Arbeid met Zorg is terug te vinden op ZorgkaartNederland.nl als eerste dagbestedingscentrum van Wijk. Dit met een mooie score van 8,8. Hieruit blijkt dat de werknemers, maar ook familie en verzorgers, dik tevreden zijn.

Ali van Vemde

Voormalig staatssecretaris Martin van Rijn bepaalde dat ook alle dagbesteding plaatsen op ZorgkaartNederland.nl komen te staan. Op deze ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg kunnen mensen hun ervaringen met de zorg met elkaar delen. Dit maakt het voor zorgvragers mogelijk om de verschillen te zien en hun keuze gemakkelijker te maken. Voor Dit-is-Het is het van belang dat zoveel mogelijk mensen meewerken aan het onderzoek. Om tot een objectieve score te komen heeft Edwin van Breemen van DenK Coaching en Advies, namens Kansplus, interviews gehouden met de medewerkers en hun achterban.

INTERVIEWS Namens belangennetwerk Kansplus voor verstandelijk gehandicapten heeft Edwin van Breemen de interviews afgenomen. Hij vertelt: "Dit komt voort uit de kwaliteitsagenda van voormalig staatssecretaris Martin van Rijn. Speerpunt van de kwaliteitsagenda is de kwaliteit van zorg voor mensen met een beperking te vergroten." Van Breemen heeft de afgelopen periode veel gesprekken gevoerd met de medewerkers van Dit-is-Het, hun vertegenwoordigers en familie. "Binnen de gehandicaptenzorg is het moeilijker om tot goede reviews te komen. Vanuit mijn jarenlange ervaring in cliëntenparticipatie en empowerrment heb ik bij Dit-is-Het de geïnterviewden ondersteund met motiveren hoe mensen de zorg die zij krijgen ervaren. Ik heb ruim 15 interviews afgenomen en dit waren erg prettige gesprekken."

ERVARINGEN EN TIPS Cynthia en Jacqueline werken bij Dit-is-Het en hebben zich door Edwin laten interviewen en het als erg plezierig ervaren. Cynthia werkt al twee jaar met veel plezier bij de kinderboerderij. "Ik help mee met het verzorgen van de dieren en doe kleine klusjes." Ze voegt daar aan toe: "Ik hoop dat er snel meer mensen op de kinderboerderij komen helpen." Jacqueline is enthousiast over haar werk op het atelier. Openhartig spraken ze met Edwin. Wat ze hebben verteld weten ze niet meer precies, maar er is gesproken over hoe sommige dingen beter kunnen en er zijn goede tips gegeven. Edwin vult aan: "De vragen gingen bijvoorbeeld over de afspraken die met hen worden gemaakt. Zijn ze daar tevreden over? Ook hebben we er over gesproken of zij de begeleiding en ondersteuning krijgen die zij nodig hebben en of er goed genoeg op ze wordt gelet bij bijvoorbeeld ziekte of bijzondere gebeurtenissen."

TEVREDEN Henny Brouwer van Dit-is-Het: "Wij hebben aan iedereen de mogelijkheid geboden om mee te doen. Het is goed om te zien dat onze werknemers graag vertellen over hun werk in het atelier en bij de kinderboerderij. En natuurlijk is het heel fijn om te zien dat de tevredenheid groot is. Wij vinden een 8,8 een prachtige score. Andere mensen kunnen dit nu ook lezen." Een groot aantal interviews is inmiddels afgenomen, maar aanmelden kan nog steeds.

advertentie
advertentie