Sven Baijens, directeur Revius Wijk
Sven Baijens, directeur Revius Wijk ReviusWijk

Docenten ontlasten, bijvoorbeeld door de inzet van een toezichthouder

23 november 2020 om 09:32 Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE Deze week kwam het bericht van de Rijksoverheid dat het kabinet 210 miljoen extra uittrekt voor basisscholen, middelbare scholen en mbo-scholen om extra hulp te kunnen inschakelen in coronatijd. Dit geld mag worden gebruikt om extra bevoegd personeel in te zetten en ondersteuners te laten meehelpen. Schooldirecteuren Jan Heijman, Sven Baijens en Aart Molendijk reageren hierop.

ReviusWijk is blij met de extra steun van de overheid. „De coronamaatregelen kosten de school op allerlei manieren geld, dus iedere bijdrage is welkom. Momenteel hebben we een toezichthouder, op uitzendbasis. Die is er om de lessen die docenten online geven, vanuit huis, op school te begeleiden. De leerlingen zitten dan gewoon in de klas. Met deze extra middelen kunnen we dat in ieder geval continueren, ook na de jaarwisseling.”

„Zeker toen de testcapaciteit lager was, hadden we regelmatig docenten een aantal dagen thuis zitten. Die moesten dan de les online geven. Dat probleem is nu kleiner, omdat ze sneller getest kunnen worden en de uitslagen er ook sneller zijn. Het is moeilijk aan te geven of er leerachterstanden zijn ontstaan. We merken dat leerlingen zaken missen doordat ze niet op school zijn. De schoolsluiting voor de zomer hielp daar ook niet bij – al waren er ook leerlingen die destijds juist heel veel hebben gedaan. Het is maar de vraag of die extra nieuwe middelen hier aan kunnen bijdragen: we hebben gewoon landelijk te maken met een lerarentekort. Dus extra docenten inzetten is voor veel vakken niet mogelijk. De middelen kunnen wel helpen om docenten te ontlasten, bijvoorbeeld door de inzet van een toezichthouder. We hebben hier nog geen keuze in gemaakt, het is ook nog niet precies duidelijk hoeveel geld er per school beschikbaar zal zijn.

Sven Baijens, directeur Revius Wijk

advertentie
advertentie