SCGK organiseert een concert in de Grote Kerk
SCGK organiseert een concert in de Grote Kerk SCGK

Orgelconcert met Pim Schipper en Arjan Veen

18 november 2020 om 13:50 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE De ‘eigen’ organist van de Grote Kerk, Pim Schipper, en de organist van de Maartenskerk in Doorn, Arjan Veen, brengen samen een orgelconcert op zaterdagavond 28 november. Het concert in de Grote Kerk, waarin zowel het Kiespenningorgel uit 1617 als het Harrison & Harrison-orgel uit 1883 zullen klinken, begint om 20:15 uur.

Het concert onder de titel ‘Van Byrd tot Vierne’ bestrijkt ruim 400 jaar muziekgeschiedenis en bouwt een virtuele brug tussen Engeland en Frankrijk.. Wat is de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede gezegend met een orgelpark waar tijdens één concert deze reis gemaakt kan worden!

Waar muziek van William Byrd, Georg Böhm en Thomas Babou helder indrukwekkend op het renaissance-orgel zullen klinken, zo zullen de componisten Howells, Vierne, Widor en Cesar Franck in hun romantische klankidioom op het Engelse Orgel indrukwekkend te horen zijn. Waar The Bells van Byrd op het oude instrument zal klinken en het motief van de Big Ben in Londen op het Romantische orgel te horen zal zijn in Carillon de Westminster van Vierne, wordt een knipoog vanuit Engeland naar Frankrijk gemaakt.

RESERVEREN Bezoekers kunnen bij dit concert in de Grote Kerk aanwezig zijn. Maar het maximum aantal bezoekers dat mag worden toegelaten is (nog steeds) op 30 gesteld. Om bij dit maximum aantal bezoekers teleurstellingen te voorkomen, wordt aangeraden een plaats te reserveren. Dat kan eenvoudig via scgk.nl, maar er is ook een live stream. Mocht het niet lukken naar de Grote Kerk te komen op zaterdag 28 november, dan kan het concert worden meebeleefd via SCGK TV. De entreeprijs is vrijwillig voor, tijdens of na het concert. Het idee erachter is: bezoek zo breed mogelijk toegankelijk maken, gedragen door de sterkste schouders. Als u een entreebedrag wel kunt missen (€ 10,-- tot € 15,--voor een dergelijk concert is helemaal niet zo raar), betaal dit dan (achteraf in de kerk of door een link te gebruiken, alstublieft ook bij gebruikmaking van de live stream. In deze tijden zijn het moeilijke omstandigheden die gelden in de cultuursector in het algemeen, en voor musici die vaak zelfstandigen zijn in het bijzonder.

advertentie
advertentie