Afbeelding
Archief

Vrijwillige bezorgers en coördinator Tafeltje Dekje gezocht in Langbroek

17 november 2020 om 14:27 Maatschappelijk

LANGBROEK Elke doordeweekse dag zorgen voor een warme maaltijd: boodschappen doen, eten koken en alles opruimen. Wanneer dat niet meer zo makkelijk gaat, biedt Tafeltje Dekje uitkomst. De maaltijden worden dagelijks professioneel bereid met verse seizoensproducten. De keuzemenu’s zijn op uw voorkeuren en dieetwensen afgestemd. De maaltijd wordt thuisbezorgd door uw eigen, vertrouwde, vrijwilliger.

De bezorgers van Tafeltje Dekje gaan elke werkdag rond half twaalf op pad om warme maaltijden rond te brengen. In coronatijd doen ze dit met inachtneming van de voorgeschreven richtlijnen. Juist nu is de komst van de bezorgers van Tafeltje Dekje voor velen een welkome onderbreking van de dag. Veelal ouderen maken hier jarenlang gebruik van, maar deze warme maaltijdvorm wordt ook gebruikt door jonge mensen die bijvoorbeeld na een operatie of gedurende een periode van revalidatie tijdelijk niet in staat zijn om zelf te koken. 

De maaltijdvrijwilligers uit Langbroek komen zelf de maaltijden ophalen bij de keuken (in Cothen) en brengen deze bij de mensen in Langbroek aan huis. Hiervoor bent u in het bezit van een eigen auto en heeft u een geldig rijbewijs. In overleg met u wordt afgesproken wanneer het vrijwilligerswerk bij u past. Er zijn steeds meer ouderparen die dit samen doen. Erg gezellig en u weet van te voren ongeveer hoelang u bezig bent. Maar uiteraard kunt u dit ook alleen doen. Het rondbrengen gebeurd tussen 11.30 en 12.30 uur. 

Men is ook op zoek naar een vaste coördinator in Langbroek, die het leuk vindt om de afspraken met de vrijwilligers te maken voor hun werkroosters.

Bent u geïnteresseerd, neemt u dan contact op met Stichting Binding. U kunt bellen naar 0343-473070 of een e-mail sturen naar info@wijkhelpt.nl.

Meer info over Tafeltje Dekje: Maaltijdservice Kromme Rijnstreek, Martine de Witte, tel. 06-12538531.  

advertentie
advertentie