Zingen voor een gezonde kinderopvang
Zingen voor een gezonde kinderopvang De Kresj

Kinderopvang De Kresj zong samen met 13.000 andere kinderen digitaal voor Gezonde Kinderopvang

5 november 2020 om 11:35 Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE Op maandag 2 november nam De Kresj deel aan het online Gezonde Kinderopvang-feestje, waarvoor staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) het startsein gaf. Via een livestream zongen en dansten ruim 13.000 kinderen van 175 dagopvanglocaties en buitenschoolse opvanglocaties gezamenlijk het speciaal gemaakte Gezonde Kinderopvang-lied ‘Doe mee en droom!’. Hiermee vierden ze de resultaten van Gezonde Kinderopvang en dat én dat het programma de komende jaren wordt voortgezet.

Sinds 2017 werken al 700 kinderopvangorganisaties aan Gezonde Kinderopvang en zijn ruim 1.000 kinderopvangmedewerkers opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang. Dat alle kinderopvangorganisaties in Nederland een coach Gezonde Kinderopvang hebben is een van de ambities van het landelijke programma. Astrid Knoop, coach Gezonde Kinderopvang De Kresj: ,,Dankzij Gezonde Kinderopvang krijgen steeds meer kinderen de kans om gezond op te groeien. En daar leveren wij graag een bijdrage aan.”

Gezonde Kinderopvang ondersteunt kinderopvangorganisaties om structureel te werken aan een gezonde leefstijl van kinderen (0-12 jaar) en deskundigheid op dit gebied van medewerkers. Hierbij wordt onder meer aandacht besteed aan thema’s als voeding, bewegen en mediaopvoeding.

Zingen voor een gezonde kinderopvang
Zingen voor een gezonde kinderopvang
Samen zingen en dansen
advertentie
advertentie