Parkeren op de Markt mag niet meer
Parkeren op de Markt mag niet meer Ali van Vemde

Wijk bij Duurstede pakt parkeerovertredingen strenger aan

31 oktober 2020 om 13:07 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Tot nu toe werden parkeerovertredingen in de gemeente nogal eens door de vingers gezien. Vanaf 1 december gaat dit veranderen. Dan gaan boa’s en politie strenger handhaven en direct boetes uitdelen.

Fout parkeren is veel inwoners een doorn in het oog. Fout parkeren zorgt voor onveilige situaties. Het leidt er ook toe dat vergunninghouders geen parkeerplek hebben. Daarom treden boa’s en politie vanaf 1 december strenger op bij parkeerovertredingen. Zij waarschuwen dan niet meer, maar delen direct boetes uit. Dit gebeurt ook in heel veel andere steden. Tot 1 december geldt in de meeste gevallen nog het beleid van 1 keer waarschuwen en daarna bekeuren.

STRENGERE AANPAK VOOR HELE GEMEENTE Overal in de gemeente gaan foutparkeerders het merken. De meeste overtredingen zijn in en rond de binnenstad. Maar ook bij de laad- en losplekken aan de Steenstraat en de Zandweg. De strengere aanpak geldt net zo goed voor de invalideparkeerplaatsen, de parkeerzones voor vergunninghouders en de blauwe zones.

STRAATBEELD VERBETERT In de gemeente Wijk bij Duurstede zijn er plekken met weinig parkeerplaatsen. Bijvoorbeeld in de binnenstad. Dat is niet anders dan in de meeste gemeenten in Nederland. Daarom zijn er blauwe zones en gebieden voor vergunninghouders. Deze gebieden zorgen voor meer parkeercapaciteit. Maar dan moet wel iedereen zich houden aan de parkeerregels. Daardoor ziet het straatbeeld er mooier uit. Er staan dan niet meer auto’s half op de stoep geparkeerd of op de nieuw ingerichte Markt.

DUIDELIJKE AFSPRAKEN Tot nu toe gingen boa’s en politie vaak mild om met parkeerovertredingen. Naast boetes geven waarschuwden zij ook regelmatig. Burgemeester Iris Meerts zegt hierover: „We blijven niet eeuwig waarschuwen. We hebben afspraken gemaakt over het parkeren in onze gemeente. Op de Markt in Wijk bij Duurstede geldt bijvoorbeeld al een jaar lang een parkeerverbod. Mensen moeten nu toch wel weten dat parkeren daar niet mag. Doen ze het toch, dan riskeren ze een boete.”

advertentie
advertentie