Terrassen in de Maleborduurstraat
Terrassen in de Maleborduurstraat Ali van Vemde

Gemeente heft geen precario voor terras

21 oktober 2020 om 10:27 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Om de horeca enigszins tegemoet te komen in deze moeilijke tijden, waar veel zaken met verlies van omzet kampen, besloot de gemeente op 30 september om voor heel 2020 geen precario te heffen. Dat is een belasting voor het gebruik van gemeentegrond voor een terras. 

Het bedrag dat horecaondernemers betalen is afhankelijk van het aantal vierkante meters dat ze voor een terras in gebruik hebben. Dat ligt tussen de 120 euro en 1700 euro per ondernemer. Dat geld scheld de gemeente voor heel 2020 kwijt.

Het college besloot op 30 september ook om het terrasseizoen te verlengen. Normaalgesproken worden de terrassen in november binnengehaald en gaan de tafels en stoelen in maart weer naar buiten. In Wijk bij Duurstede mogen terrassen nu de hele winter buiten blijven staan.

Met de aanscherping van de corona maatregelen op 13 oktober heeft de rijksoverheid de horeca gedurende vier weken gesloten. Voor ondernemers betekent dit dat momenteel de terrassen dicht zijn. Pas als de corona maatregelen voor de horeca weer worden versoepeld, heeft de horeca baat bij een langer terrasseizoen.

advertentie
advertentie