Blije winnaars van de tuintekenwedstrijd
Blije winnaars van de tuintekenwedstrijd OBS De Werkschuit

Tuintekenwedstrijd op basisschool De Werkschuit

17 oktober 2020 om 09:59 Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE Nieuwe kippen, een blote-voeten-pad, kleurrijke bloemen… Hoe komt het tweede gedeelte van onze binnentuin eruit te zien? Alle kinderen mochten meedoen aan de tuintekenwedstrijd, waarbij ze een tuinontwerp mochten maken! De betrokkenheid van ouders was groot.

Jenji (groep 2), Fem (groep 3) en Steyn (groep 5) zijn gekozen tot winnaars van de tuintekenwedstrijd. Hun ideeën worden meegenomen in het uiteindelijke tuinontwerp. De winnaars mogen een nestkast maken voor in de binnentuin. Bovendien mogen de winnaars mee om nieuwe kippen uit te zoeken. Wat waren ze trots!

Binnenkort gaan we het tweede gedeelte van de binnentuin avontuurlijk, leerzaam en aantrekkelijk maken. De binnentuin heeft al mooie moestuinbakken, fruitbomen en een kippenhok. Nu wordt ook de tuin rondom de mooie walnotenboom, van 40 jaar oud, vernieuwd. Regelmatig zaaien en oogsten we; peren, druiven, walnoten, aardappelen, wortels, aardbeien, frambozen, bramen… De kinderen van De Werkschuit genieten ervan.

De binnentuin wordt bijgehouden door vrijwilligers, het team, ouders en kinderen. Samen genieten we van het buiten zijn en het werken in de natuur.

advertentie
advertentie