Vernieuwingen op winkelcentrum De Horden
Vernieuwingen op winkelcentrum De Horden Gemeente Wijk bij Duurstede

Nieuwe appartementen en een vernieuwd winkelcentrum in wijk De Horden

7 oktober 2020 om 11:10 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE De Horden heeft een nieuw appartementengebouw, de Hortus. Het winkelcentrum hier is vernieuwd. Vroeger stond sporthal de Hordenhal op deze plek. Het appartementengebouw is bijna klaar. De nieuwe bewoners en winkeliers verhuizen in de volgende weken hier naartoe. De gemeente knapt vanaf vandaag de buitenruimte om het gebouw heen op. Als eerste is het plein voor de winkels aan de beurt. Het hele werk rond de winkels en appartementen is begin 2021 af.

AANWINST VOOR DE GEMEENTE Wethouder Eric Balemans is blij met de vernieuwingen. „De Horden heeft nu nieuwe woningen en een vernieuwd winkelcentrum. Voor de wijk is dit erg fijn. Tegelijk geven de vernieuwingen een moderne, verfrissende sfeer aan onze hele gemeente.”

INFORMATIE PER BRIEF In die brief legde de gemeente uit wat de inwoners gaan merken van het werk. Dat geeft namelijk altijd wat last. Dit zijn de belangrijkste mededelingen die in de brief stonden:

De winkels blijven goed bereikbaar voor auto’s, fietsers en voetgangers.

Parkeren kan op de parkeerplaats achter het winkelcentrum.

De woningen blijven altijd bereikbaar, ook voor brandweer, politie en ambulance.

De aannemer probeert de last zoveel mogelijk te voorkomen. Het werk gebeurt daarom in delen. Eind oktober / begin november is er meer last wegens het werk recht voor de winkels.

Verkeersborden geven de looproutes aan. 

De aannemer vernieuwt het fietspad langs de Hordenweg. Deze is dan een tijdje dicht. Fietsers gebruiken dan tijdelijk het fietspad aan de overkant van de Hordenweg.

Het werk is overdag tussen 7.00 en 18.00 uur. 

TOT EIND DECEMBER/BEGIN 2021 Het werk aan het plein duurt van 5 oktober tot en met 11 december 2020. Op maandag 16 november begint het werk aan het Sluishoofd. Daarna komt er een nieuw fietspad langs de Hordenweg. In december zijn de nieuwe weg (Hortus, vroeger: Zeeuwse steen) en parkeerplaatsen aan de beurt. Dit hangt af van het weer en de snelheid van het werk. Misschien start dit pas begin 2021.

VERANDERINGEN STIJGBEUGELTERREIN

Langs de weg (Hortus) vergroot de gemeente de greppel in het parkje. Dat is nodig om regenwater op te vangen.

Aan het einde van al het werk plant de gemeente een aantal bomen erbij.

De gemeente is bezig te zorgen voor meer fietsenklemmen bij de bushaltes. Dat proberen we samen met de provincie Utrecht voor elkaar te krijgen.

Mogelijk vergroten we de fietsenstalling van de halte Amstel aan de Hordenweg.


Kijk voor meer informatie over al het werk op https://www.wijkbijduurstede.nl/inwoners/herinrichting-openbare-ruimte-winkelcentrum-de-horden.html

advertentie
advertentie