Een feestmaal bereiden voor de dieren
Een feestmaal bereiden voor de dieren Ali van Vemde

Dierendag op de kinderboerderij met heel veel lekkers

6 oktober 2020 om 14:27 Dieren

WIJK BIJ DUURSTEDE Dierendag viel dit jaar op zondag. De dieren moesten daarom een dagje wachten voor de feestelijkheden. Maandag 5 oktober bezochten twee basisscholen de kinderboerderij en ook donderdag volgen er nog twee scholen. De dieren maakte het niet uit, zij genoten van al het lekkers dat de kinderen kwamen brengen.

door Ali van Vemde

De kinderen van De Horn werden maandag ontvangen door twee levensgrote dieren. Verzorger Mario legde uit dat Dierendag eigenlijk een beetje de verjaardag is voor alle dieren. Daarom werd ook eerst voor ze gezongen. Daarna werden de kinderen in vier groepjes verdeeld. Voor elk groepje was er een leuke activiteit.

BINNEN EN BUITEN In de kriebeltuin gingen de kinderen op zoek naar beestjes en er werden ook veren gevonden. Ze volgden de route door de tuin waar van alles te vinden is. Maar net zo leuk was het om te kijken bij de hertjes achter het hek. Bij het varkensverblijf werden de varkens getrakteerd. Ze knorden van plezier. Binnen in de koeienstal gingen ze aan de slag met het maken van dierenmaskers. Hier konden fraaie kunstwerkjes van worden gemaakt. Altijd weer een feest is het op het geitenplein. Een tafel vol met heerlijke groente en fruit. Er werden stukjes appel gesneden, wortels, maar ook heerlijke sla. Alles in mooie kleine stukjes, zodat alle dieren er van konden genieten.

Ieder jaar worden de basisscholen uitgenodigd bij kinderboerderij De Vliert om hier dierendag te vieren. Het is altijd weer een feest. De kinderen genieten van de dieren en de leuke activiteiten. En de dieren genieten van een heerlijk feestmaal!

Dierendag op kinderboerderij De Vliert
Dierenmaskers maken
De kinderen zijn net zo nieuwsgierig als de hertjes
advertentie
advertentie