De Lekdijk bij Wijk bij Duurstede
De Lekdijk bij Wijk bij Duurstede HDSR

Waterschapsmedewerkers inspecteren 55 kilometer Lekdijk te voet

5 oktober 2020 om 17:35 Politiek

REGIO Op dinsdagen 6 en 13 oktober gaan medewerkers van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) te voet 55 kilometer Lekdijk tussen Amerongen en Schoonhoven inspecteren. Zij lopen in twee- of viertallen over de weg en over de taluds van de dijk, zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde van de dijk. Met de inspectie controleert HDSR of de dijk klaar is voor het komende hoogwaterseizoen. 

De inspectie van de Lekdijk tussen Amerongen en Schoonhoven duurt twee dagen: op 6 oktober inspecteren het waterschap het westelijke deel (Nieuwegein – Schoonhoven) en op 13 oktober het oostelijke deel (Amerongen – Nieuwegein). 

Men onderzoekt onder meer of de grasmat van de waterkering in orde is, en of en waar scheuren, verzakkingen en natte plekken zijn. Zodat HDSR waar nodig maatregelen kan nemen om de dijk weer in orde te maken. 

De HDSR medewerkers kunnen zich op verzoek legitimeren en dragen herkenbare bedrijfskleding. Het waterschap vraagt om rekening met hen te houden wanneer zij op de weg lopen.

advertentie
advertentie