Iris Meerts
Iris Meerts Via Iris Meerts

Burgemeester Meerts maakte bezwaar tegen maatregelen horeca

24 september 2020 om 10:04 Corona

WIJK BIJ DUURSTEDE Burgemeester Iris Meerts heeft het voor de horeca in WIjk bij Duurstede opgenomen toen duidelijk werd dat zij eerder dicht moesten, wegens het stijgende aantal besmettingen met COVID-19. ,,Onze ondernemers doen geweldig hun best. Het is heel erg wrang dat juist zij getroffen worden door deze maatregel.”  

door Agnes Corbeij

Door het stijgende aantal besmettingen in een aantal regio’s in Nederland, waaronder de Veiligheidsregio Utrecht, waar Wijk bij Duurstede onder valt, kondigde het kabinet vorige week extra maatregelen aan. Sinds deze week moet de horeca om 01.00 uur sluiten. 

Tijdens de raadsvergadering afgelopen dinsdag gaf Meerts aan dat ze haar bezwaar hiertegen had aangegeven tijdens de bestuursvergadering van de VRU over dit onderwerp vorige week vrijdag. ,,Het is zuur dat zij zo getroffen worden. Als college gaan we zo vaak mogelijk naar ze toe om de ondernemers een hart onder de riem te steken.”    

Tijdens de bestuursvergadering was ook de vraag aan bod gekomen waarom de regels ook in Wijk bij Duurstede gelden. Meerts: ,,De regels gelden voor de hele Veiligheidsregio Utrecht. Wij zitten aan de rand daarvan, waarom moeten wij ook dezelfde lasten dragen? Die vraag hebben we besproken. In Gelderland ligt het aantal besmettingen hoger en daar gelden deze regels nog niet, dat is vreemd. Toch verwacht ik dat ook aan de overkant van de Lek zeer binnenkort strengere regels gaan gelden.”

Die voorspelling kwam inderdaad uit. Zeer waarschijnlijk volgen dit weekend dezelfde regels voor acht andere regio’s, waaronder Gelderland-Zuid. 

advertentie
advertentie