Presentatie OMD film
Presentatie OMD film Jeannette van Altendijk

Leerlingen Carolusschool acteren in OMD film

11 september 2020 om 12:45 lokaal Deel je nieuws

Donderdagmiddag 10 september zaten 28 leerlingen van groep 7 en 8 in de aula van de Carolusschool vol spanning te wachten op de vertoning van de film “Beleef OMD-2020 Wijk bij Duurstede”. In deze film, in de plaats is gekomen van de traditionele viering van Open Monumentendag die vanwege de corona perikelen was afgelast, speelden de kinderen een grote rol in het gedeelte van de Carolusschool. De school is een immers een leermonument en bestaat in 2021 honderd jaar.

Guus Swillens, voorzitter van het Comité Open Monumentendag Wijk bij Duurstede vertelde hoe belangrijk het was dat er zoveel monumenten in de gemeente waren. Hij was blij dat ook burgemeester Iris Meerts aanwezig was om de acteertalenten van de kinderen te zien. De reacties van de kinderen op de film waren lachend en grinnikend, soms wat verlegen. Burgemeester Meerts vond het een mooie prestatie.

Hierop ging de burgemeester met de kinderen in gesprek en vertelde zij waarom zij burgemeester was geworden. Dit was altijd haar droom geweest. En als je een droom hebt waar je écht in geloofd, dan komt die vaak uit!

Zij vroeg of de kinderen het corona gedoe nog niet zat waren en dat hierdoor is besloten dat de Sinterklaasintocht dit jaar niet doorgaat. Misschien wel enkele kleine Sinterklaas activiteiten maar welke is nog niet bekend.

Burgemeester Meerts vindt het belangrijk dat kinderen mee denken over wat er  in de gemeente gebeurt. Ideeën zijn welkom. Eind volgend jaar komt er waarschijnlijk een ‘kinderburgemeester’. “Daar kunnen jullie naar solliciteren. Schrijf maar een brief”.

Hoe maak je een film?

Toen in maart besloten was dat de traditionele OMD niet door zou gaan ontstond het idee

Eigenaren van monumenten te vragen een filmpje van hun monument te maken.

Wilco van Kouwen maakte, in samenwerking met het Comité Open Monumentendag, van al deze filmpjes een lange film. Hij had zijn drone meegenomen waarmee de luchtopnames zijn gemaakt. Twee filmpjes lieten zien hoe geluiden, tekst en muziek aan films wordt toegevoegd. Veel kinderen wisten daar al veel van want zij gebruikten TikTok.

OMD film bekijken

Na het intikken van: OMD 2020 Wijk bij Duurstede op Youtube is de film “Beleef OMD-2020 Wijk bij Duurstede Online” te zien.

Comité Openmonumentendag

 

advertentie
advertentie