Kunstexpositie op Landgoed Sandenburg
Kunstexpositie op Landgoed Sandenburg Ali van Vemde

Kunstexpositie op Landgoed Sandenburg is een succes

9 september 2020 om 09:53 Kunst

LANGBROEK Ook dit jaar is de kunstexpositie op het landgoed Sandenburg een groot succes geweest. Zaterdag was de officiële opening van dit grootse evenement. Na de verschillende toespraken namens de Culturele Regio, eigenaar van het landgoed Van Lynden van Sandenburg, burgemeester Naafs van de Utrechtse Heuvelrug, de wethouders van Rhenen, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede en de vier deelnemende musea werd het kunstwerk ‘gewaarwording’ onthuld.

door Ali van Vemde

Burgemeester Naafs maakte tijdens zijn toespraak bekend dat er een stimulatie prijs voor kunst komt, de Hans Nijhof (oud-wethouder van Utrechtse Heuvelrug) Kunst & Cultuurprijs. Ieder jaar wordt een kunstwerk gekozen en in een gemeente geplaatst.

 Vorig jaar brachten 1800 mensen een bezoek aan de kunstexpositie. Voor dit jaar werd gerekend op 2500 mensen. De bezoekers genoten van het gevarieerde aanbod aan kunst. De moeite waard was ook het Museumplein waar Kasteel Amerongen, Museum Huis Doorn, Stadsmuseum Rhenen en Museum Militaire Traditie Driebergen een deel van de collectie toonden.

De onthulling van het kunstwerk 'gewaarwording'
Kunst bij de Bron uit Wijk bij Duurstede
advertentie
advertentie