De havo onderbouw ging een dagje naar het Eiland van Maurik
De havo onderbouw ging een dagje naar het Eiland van Maurik Grad van Hoesel, teamvoorzitter havo onderbouw

Bij Revius Wijk gaat iedereen weer naar school

7 september 2020 om 15:08 Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE Het schooljaar is begonnen, de eerste week onderwijs zit erop. Bij Revius Wijk gingen de leerlingen op 1 september weer voor het eerst naar school. Voor de brugklassers betekende dit een eerste kennismaking met het voortgezet onderwijs, voor leerjaar twee en hoger een terugkeer naar het vertrouwde, normale lesrooster van voor 16 maart.

Uiteraard volgt de school het protocol van de VO-raad en daarmee de richtlijnen van de RIVM. Voorafgaand aan het schooljaar zijn zowel de leerlingen als de ouders/verzorgers door de school uitgebreid geïnformeerd over alle corona-gerelateerde zaken waarmee iedereen voorlopig nog te maken zal hebben.

INTRODUCTIE Vanwege corona was er een beperkter introductieprogramma dan andere jaren; dit betekent onder andere dat er geen brugklaskamp georganiseerd wordt. De brugklassers werden nu ontvangen op school, met een welkomstcadeau in de vorm van een duurzame drinkfles. Er werden spelletjes en een feestavond georganiseerd om zo elkaar beter te leren kennen, de invulling van het programma verschilde per klas. Zo ook voor de hogere leerjaren waar bijvoorbeeld de hele havo onderbouw naar het Eiland van Maurik fietste om een sportieve dag met een op de tv serie Expeditie Robinson gebaseerd programma te volgen.

RICHTLIJNEN Op de school gelden de gebruikelijke richtlijnen; anderhalve meter afstand tot medewerkers; leerlingen hoeven geen anderhalve meter afstand tot elkaar te houden en de hygiënemaatregelen blijven van kracht. Leerlingen mogen een mondkapje dragen maar zijn dit niet verplicht. Dit geldt voor alle scholen in de regio. Het ventilatiesysteem bij Revius Wijk voldoet aan de wettelijke eisen. Alle ruimtes worden met verse buitenlucht geventileerd, er vindt dus geen recirculatie van lucht plaats.

Op donderdag zijn alle leerlingen gestart met het reguliere lesprogramma, de school is sinds lange tijd gevuld met bijna 800 leerlingen. Dit beeld is lang gemist en zowel docenten als leerlingen keken hier naar uit.

advertentie
advertentie