Bijeenkomst mantelzorgers

5 september 2020 om 10:58 Zorg

WIJK BIJ DUURSTEDE Door de corona-crisis heeft Steunpunt Mantelzorg helaas alle activiteiten vanaf maart moeten annuleren. Nu de corona-maatregelen versoepelen wordt weer vooruitgekeken en worden nieuwe plannen gemaakt. Vanaf september gaat het Steunpunt weer starten met groepsbijeenkomsten. Hierbij houdt ze zich natuurlijk aan de Corona-maatregelen.

Op maandag 21 september is er een bijeenkomst voor mantelzorgers van mensen met dementie: Thema: hoe om te gaan met veranderend gedrag?Deze dag is het Wereld Alzheimer Dag. Kenmerkend voor dementie is dat het gedrag van de naaste met dementie steeds verandert. Alzheimer Nederland heeft een gratis online training gemaakt voor mantelzorgers rondom het thema ‘omgaan met veranderend gedrag’. Tijdens deze bijeenkomst wordt gezamenlijk alvast een deel van deze training doorgelopen. De rest van de training kan thuis worden gedaan, op een moment dat het goed uitkomt.

De bijeenkomst wordt gehouden in het E&E Gasthuis aan de Gansfortstraat 4, in zaal 3 en 4, van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden: mantelzorg@stichting-binding.nl of telefoon 0343-473070

U bent van harte welkom als u geen corona-gerelateerde klachten heeft. Voor deelname gelden de volgende regels:

Maak uw handen bij binnenkomst van de ruimte schoon met desinfecterende gel.

Houd 1,5 meter afstand van elkaar, ook bij aankomst en vertrek.

Voor de ruimtes waar gebruik van wordt gemaakt, geldt een maximaal aantal bezoekers om zo de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen. Het is dus noodzakelijk dat u zich van tevoren aanmeldt voor de activiteit. Zo kan ervoor worden gezorgd dat er niet teveel mensen in de ruimtes aanwezig gaan zijn.

advertentie
advertentie