Bijna klaar voor het grote moment
Bijna klaar voor het grote moment Peter Heijnis

Is het ‘ja’ geworden’? Huwelijksaanzoek op het Vikinghofterrein

26 augustus 2020 om 08:24 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Verschillende mensen die regelmatig bij het Vikinghofterrein komen hebben het gezien. Een briefje bij het hek met het verzoek om de versieringen bij het bankje niet weg te halen. De afzender had romantische plannen, hij wilde hier zijn vriendin ten huwelijk vragen. Dit gebeurde op 8 augustus. Of het allemaal volgens plan is verlopen, dat is niet duidelijk geworden. Wijks Nieuws zou het graag willen weten.

door Ali van Vemde

Het oude zwembad op het Vikinghofterrein is nu een prachtig stukje natuur. Een mooie romantische plek dus voor een aanzoek zonder publiek. De wandelaars die het briefje hebben zien hangen zijn erg benieuwd wat het heeft opgeleverd. Heeft ze ‘ja’ gezegd? Weet jij wie het zijn of was jij de schrijver van het briefje, neem even contact met ons op via wijksnieuws@bdu.nl

BRIEFJE OP HET TOEGANGSHEK Peter is één van de mensen die hier regelmatig te vinden is. „In een groepje van vijf man doe ik op het terrein van de Vikinghof, voor het Utrechts Landschap, als vrijwilligerswerk periodiek onderhoud. Af en toe loop ik er rond om een beetje in de gaten te houden of het terrein netjes achtergelaten wordt door de verschillende gebruikers.” Op 8 augustus kwam Peter er rond half acht en zag hij eerst het briefje op het toegangshek. De schrijver gaf aan dat hij zijn vriendin ten huwelijk wilde vragen en daarom het terrein had versierd. Hij deelde aan het eind van het briefje mee de versieringen keurig weer op te ruimen.

FLESJE PROSECCO Met deze actie heeft de schrijver veel mensen nieuwsgierig gemaakt, zo ook Peter. Rond acht uur ‘s avonds ging hij nog een keer kijken en alles hing er nog. „Omdat ik niet wist wanneer het ‘moment supreme’ zou gaan plaatsvinden ben ik om 21.00 nog een keer teruggegaan met een fles prosecco om ze te feliciteren. Ik trof er alleen een jongedame aan die bezig was ballonnen op te blazen en lichtjes te installeren. Rond middernacht zou het gaan gebeuren, maar dat moment heb ik maar aan hen gelaten.”

De voorbereidingen zijn getroffen
Het verklarende briefje
advertentie
advertentie