Kunnen we dit jaar ook schaatsen op de Markt?
Kunnen we dit jaar ook schaatsen op de Markt? Schaats bij Duurstede

Steun Schaats bij Duurstede

19 augustus 2020 om 15:57 Evenementen

Zonder financiële hulp lukt het niet

WIJK BIJ DUURSTEDE Of er dit jaar een schaatsbaan komt op de Markt is nog lang niet zeker. De actie om sponsors te vinden voor dit evenement heeft nog niet voldoende opgeleverd. Doordat veel ondernemers door het Coronavirus hun financiële positie achteruit hebben zien gaan, is het dit jaar moeilijker om sponsors te vinden. Maar we willen toch wel dat onze kinderen kunnen schaatsen!

door Ali van Vemde

De schaatsbaan zorgt voor een gezellige kerstsfeer in de binnenstad en biedt kinderen de gelegenheid om spelenderwijs kennis te maken met de schaatssport. De kinderen kunnen gratis gebruik maken van de schaatsbaan en krijgen leenschaatsen. Dat is ook voor dit jaar het plan. „We willen geen entree heffen,” vertelt de organisatie. „We hebben gezien hoeveel plezier de kinderen hadden op de schaatsbaan, dat moet toch dit jaar ook lukken.”

WE GEVEN NOG NIET OP Een groep vrijwilligers bedacht twee jaar geleden dat het leuk zo zijn als Wijk een eigen schaatsbaan zou krijgen op de Markt. Het bleek een succes. De kinderen van de kinderopvang, crèches en basisscholen uit Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek genoten de afgelopen jaren op het ijs. Ook dit jaar is het plan om van 12 tot en met 24 december Schaats bij Duurstede te laten plaatsvinden, maar dan moeten er wel voldoende financiële middelen zijn. De organisatie geeft voorlopig nog niet op. Zij gaan de Wijkse bedrijven langs om toch nog te proberen het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Ook kan, bij de aankoop van de Glossy Mooi Lokaal dit doel worden gesteund via de link van ondernemerinwijk. Maar als particulier kunt u ook meedoen en een bedrag toezeggen. Kijk op schaatsbijduurstede.com voor alle informatie.

NOG EEN PAAR WEKEN Op 1 september wordt er gekeken of er voldoende animo is en Schaats bij Duurstede door kan gaan. Alle gedoneerde gelden komen ten goede aan de kinderen. Om alles transparant en correct te laten verlopen heeft Lions Levefanum haar penningmeester beschikbaar gesteld. Doe je ook mee om de Wijkse kinderen een paar weken schaatsplezier te geven?

advertentie
advertentie