Hanneke, Sjaak en Alfred zorgen voor een schoon Wijk bij Duurstede
Hanneke, Sjaak en Alfred zorgen voor een schoon Wijk bij Duurstede Ali van Vemde

Wijkse voorjaarsschoonmaak

16 maart 2018 om 07:23 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Met elkaar aan de slag om de omgeving vrij te maken van zwerfvuil. Op zaterdag 24 maart is het weer Landelijke Opschoondag en wordt ook in onze gemeente door vrijwilligers op verschillende plekken zwerfafval opgeruimd. De werkgroep Opgeruimd Wijk van de Vereniging Natuur en Milieu Wijk bij Duurstede hoopt op deze dag heel veel deelnemers op de been te krijgen. Zo houden we met elkaar onze prachtige gemeente schoon!

Ali van Vemde

Organisator Alfred van Kessel vertelt dat Wijk al een paar jaar mee doet aan de landelijke opschoondag. "Sinds vorig jaar doen we dit vanuit de Vereniging Natuur en Milieu. Onze werkgroep 'Opgeruimde Wijkenaren' is het hele jaar door hier mee bezig. Deze groep van ongeveer 30 vrijwilligers houdt de eigen woonomgeving vrij van zwerfvuil. Maar er zijn nog genoeg plekken waar nog geen vrijwilligers aan het werk zijn. Daarom nodigen we de inwoners van de gemeente uit om deel te nemen aan de voorjaarsschoonmaak."

SIGNAAL AFGEVEN Alfred: "Wij zijn al heel blij met de mensen die zich hierbij betrokken voelen. Zij storen zich aan het zwerfafval en steken de handen uit de mouwen. Op deze dag willen we een signaal afgeven. Vorig jaar namen ongeveer 40 mensen deel. Je ontmoet elkaar en het geeft een gevoel van steun. Én natuurlijk is het goed voor het milieu.

VRIJWILLIGERS Sjaak en Hanneke horen bij de 'Opgeruimde Wijkenaren'. Zij helpen nu ruim een jaar mee om hun leefomgeving schoon te houden. Sjaak: "Na mijn pensioen ben ik begonnen in de omgeving van 't Sant en bij de Landscheidingsweg/Groenewoudseweg. Vooral bij de start van het klompenpad aan de Amerongerwetering ligt altijd veel afval in de bosjes. Zo eens per maand ben ik dan een paar uurtjes bezig om het afval, zoals blikjes, sigarettenpakjes en plastic op te ruimen." Hanneke neemt het gebied rondom de Romeinenbaan en de rotonde bij de Hordenweg voor haar rekening. "In de omgeving van het busstation liggen altijd enorm veel koffiebekers. Ik ben dan zo'n anderhalf uur bezig met opruimen." Zowel Sjaak als Hanneke constateren dat het niet echt leeft. "Je krijgt wel eens de opmerking 'Goed bezig!' en wandelaars zijn vaak positief, maar er komt zelden het aanbod om te helpen. Het zou ook al helpen als mensen de kliko goed inpakken zodat niet alles er uit waait."

DOE MEE Iedereen die wil helpen tijdens de Landelijke Opschoondag is op 24 maart welkom vanaf 9.45 uur op de Gemeentewerf (Middelweg Oost 1). Om 10.00 uur wordt gestart met het opruimen op verschillende locaties. De werkgroep zorgt voor grijpstokken, zakken, ringen, hesjes en afvoer van het afval. Kom op de fiets, want niet alle locaties liggen op loopafstand. Om 12.30 uur wordt gezamenlijk afgesloten met een lunch. Aanmelden en informatie via Supporter van Schoon. Wilt u ook het jaar door een eigen stukje Wijk bij Duurstede vrij houden van zwerfvuil, dan kunt u zich op deze dag hiervoor aanmelden.

advertentie
advertentie