Daniël Visser versterkt het team wijkagenten
Daniël Visser versterkt het team wijkagenten Ali van Vemde

Wijkagent Daniël Visser stelt zich voor: samen verantwoordelijk voor onze veiligheid

28 juli 2020 om 11:38 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE „Een mooi stadje waar ik graag wil werken” , zo begint de nieuwe wijkagent Daniel Visser het gesprek. Bijna vier weken geleden kwam hij het team in Wijk versterken. Hij stelt zich graag voor, zodat de inwoners hem alvast een beetje leren kennen.

door Ali van Vemde

Daniël Visser is 35 jaar. Voordat hij naar Wijk bij Duurstede kwam werkte hij in Culemborg en de gemeente Buren. „Hier had ik een Leer Werkplek. De stap naar Wijk bij Duurstede is niet zo groot. Tussen Culemborg en Wijk zie ik veel overeenkomsten. Beiden zijn van oudsher een vrijstad en ook de problematiek is overeenkomstig.” Het werken bij de politie beschrijft hij als leuk en uitdagend. In deze periode is hij nog vooral aan het kennismaken. In Wijk bij Duurstede werkt hij samen met de wijkagenten Frank Wintermans, Roel van den Ende en Arjan van Drie. „Ik werk vooral samen met Arjan van Drie in de binnenstad en De Horden. Hieronder valt ook de haven en het buitengebied (Gravenbol). Het is een hecht team. We weten wat er speelt in de verschillende wijken en helpen elkaar waar nodig. We doen het echt met ons vieren”

CONTACT IS BELANGRIJK De taken van de wijkagent zijn zeer afwisselend. „Voor een groot deel speelt dit zich op straat af, maar ook werken we achter de schermen. „Het meest belangrijk is dat mensen je weten te vinden. Wij zijn het eerste aanspreekpunt als er problemen zijn in de wijk. Het is fijn om te weten wat er speelt in de buurt en ik zal zo goed mogelijk contact houden met de inwoners. Dat geldt ook voor de partners, zoals de gemeente, welzijnsorganisaties, woningbouwvereniging, winkeliers en bewonersorganisaties.”

CORONATIJD Het is een rare periode om de nieuwe werkplek te leren kennen. Evenementen liggen allemaal stil. „Nu is er voor het eerst weer een activiteit, de Wijkse kermis. Via social media, zoals Facebook en Instagram, maken we de inwoners erop attent dat het nog steeds coronatijd is, dus dat betekent voldoende afstand houden. Het is lastig en ik ben ook voor een feestje, maar we zullen ons toch aan de maatregelen moeten houden.” Ook voor de horeca zijn er genoeg uitdagingen om alles volgens de regels te laten verlopen. Gelukkig loopt dat hier goed. Al is Wijk bij Duurstede maar een kleine stad, er wordt hier normaal gesproken wel veel georganiseerd.”

SOCIAL MEDIA Ook in deze bijzondere tijd gaat het werk gewoon door. De eerste burenruzies zijn al voorbij gekomen. Ook jongeren vragen de aandacht. Er zijn verschillende groepen hangjeugd die allemaal hun plekje moeten vinden. „Voor hen wil ik herkenbaar zijn en makkelijk te benaderen. Dat is ook de reden dat ik actief ben op social media. Op Facebook en Instagram heb ik mezelf al voorgesteld en via deze weg ben ik ook te benaderen. Wat we niet moeten vergeten is dat we met z'n allen verantwoordelijk zijn voor onze veiligheid. Bel 112 voor spoedgevallen en bel voor andere zaken naar 0900 8844.”

advertentie
advertentie